Tasavallan presidentin tervehdys ONL ry:lle

Ajankohtaista | 29.09.2018

”On tärkeää, että nuori voi tuntea kuuluvansa osaksi yhteisöä.”

Sauli Niinistö

Ortodoksisten nuorten liitto viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Liitto perustettiin sotien aikana. Sotatoimien ja alueluovutusten johdosta iso osa Suomen ortodoksisesta väestöstä joutui tuolloin jättämään kotinsa ja kotiseutunsa. Luovutettujen alueiden väestö sijoitettiin eri puolille Suomea.

Ortodoksisten nuorten liitto on perustamisestaan saakka tehnyt arvokasta työtä eri puolilla maata asuvien ortodoksisten lasten ja nuorten hyväksi.

Työ on yhä ajankohtaista. Nuoren ymmärtäminen, kuuleminen ja ottaminen mukaan ovat tärkeää toimintaa ja lääkkeitä yksinäisyyden ja turvattomuuden kokemuksiin. On tärkeää, että nuori voi tuntea kuuluvansa osaksi yhteisöä.

Ortodoksinen kirkko kannustaa lähimmäisen aitoon kohtaamiseen. Ortodoksisten nuorten liitto tekee tärkeää työtä lähimmäisen hyväksi tukemalla seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä. Liitto jakaa tietoa, kouluttaa ja järjestää erilaisia tapahtumia ja leirejä.

Kiitän Ortodoksisten nuorten liittoa sen työstä lasten ja nuorten hyväksi ja onnittelen lämpimästi 75-vuotistaipaleesta. Toivotan teille kaikille iloista ja onnistunutta juhlapäivää!

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia