SOOLi ry:n syyspäivät Tampereella 9.–10.11.

Tapahtuma | 25.09.2018

Ohjelmassa myös TT Juha Riikosen yleisöluento ”Asetus Suomen kreikkalaiskatolisesta kirkosta 100 vuotta”.

Suomen ortodoksisten opettajien liitto SOOLi ry. kokoontuu 9.–10. marraskuuta syyspäiville Tampereelle. Tampereen ortodoksisen seurakunnan tiloissa (Tuomiokirkonkatu 27) järjestettävässä tapahtumassa luodaan analyyttinen katse Suomen ortodoksisen kirkon vaiheisiin 1900-luvulla.

Suomen ortodoksinen kirkko on nyt toiminut itsenäisessä Suomessa valtiollisen lainsäädännön mukaisesti toisen kansankirkon asemassa sadan vuoden ajan. Näihin vuosiin mahtuu paljon. Kirkkokunta joutui kohtaamaan ensin vahvan suomalaistumisen, sen jälkeen toisen maailmansodan ja karjalaisten uudelleen asuttamisen ja jälleenrakennuksen haasteet.

Tänään Suomi on nopeasti kehittynyt, vauras länsimainen demokratia, jossa maallistuminen haastaa kaikkia kirkkoja ja uskonnollisia yhteisöjä tarkastelemaan omaa toimintaansa. Syyspäivillä pohditaankin myös kirkon tulevaisuuden näkymiä: millaisena näemme suomalaisen ortodoksian tulevina vuosikymmeninä?

Vaikka kyseessä on ortodoksisten opettajien tapahtuma, sen ohjelmaan kuuluu lauantaina 10.11. myös kaksi kaikille avointa osuutta:

  • Klo 10.00 TT Juha Riikosen yleisöluento ”Suomalaistuva kirkko” 
  • Klo 13.00 Paneelikeskustelu kirkon tulevista vuosikymmenistä. Panelistien joukossa papistoa, nuoria, teologian tutkijoita ja kirkon nuorisotyöstä vastaavia. 

Yleisöluennon ja paneelikeskustelun seuraamisesta peritään 5 euron maksu, johon sisältyy luentoa edeltävä aamukahvi sekä iltapäivän paneelikeskustelun jälkeinen kahvi. Tarjoilun järjestämisen vuoksi yleisöosuuksiin pyydetään ilmoittautumaan 26.10.2018 mennessä osoitteeseella sooliry@gmail.com.
Tarkempi ohjelma julkaistaan liiton nettisivuilla lokakuun alussa osoitteessa sooli.fi.

Lisätietoja: SOOLi ry:n sihteeri Elisa Hyvärinen (ainoelisahyvarinen@gmail.com) ja puheenjohtaja Risto Käyhkö (risto.kayhko@gmail.com).