PSHV ry:n vuosijuhlat Tampereella 12.–14.10.

Tapahtuma | 13.09.2018
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Kaikille avoimeen ja maksuttomaan tapahtumaan tulee ilmoittautua 5.10. mennessä. 

Tampereen kirkon kupolit

Vuonna 1885 perustettu Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta on ortodoksisen kirkon perinteeseen sitoutunut seurakuntien tukijärjestö, joka toiminnallaan vahvistaa jäsentensä hengellistä kasvua, elävää yhteyttä kirkkoon ja yhteisöllisyyttä.

Veljeskunnan vuosijuhlat ovat kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Tänä syksynä vuosijuhlat järjestetään Tampereella.

Vuosijuhlat järjestetään otsikolla ”Kirkko kutsuu kaikkia!”. Tapahtumassa jatketaan kirkon yhteistyöjärjestöjen viimevuotisen teeman – juuret ja monikulttuurisuus – käsittelyä. Esillä ovat mm. Suomeen viime aikoina asettuneiden ortodoksien puheenvuorot.

Tapahtumakutsussa teemaa avataan seuraavasti: 

Kirkko kutsuu kaikkia: lapsia, nuoria, aikuisia ja ikäihmisiä. Kirkko kutsuu ihmisiä idästä ja lännestä, pohjoisesta ja meren puolelta, kuten Raamatussa sanotaan. 

Suomessa ovat vanhastaan eläneet ortodokseina yhdessä karjalaiset ja suomalaiset, venäläiset, ruot- salaiset ja koltat. Viime aikoina on useimpiin seurakuntiimme asettunut kirkon jäseniä, joiden tausta on jossakin vanhassa ortodoksikirkossa: serbialaisia, kreikkalaisia, venäläisiä, bulgarialaisia, georgialaisia, romanialaisia ... Ortodoksisen kirkon löytyminen uudessa asuinmaassa on heille usein iloinen yllätys. Suomen ortodoksinen kirkko on yhteinen hengellinen kotimme, jossa on tilaa sekä juurille että kasvulle.

Ohjelmaan mahtuu paljon muutakin tietopuolista antia. FT Sari Hirvonen kertoo, miten voi huolehtia muistojen hyvästä säilyttämisestä: kuvista ja asiakirjoista. Sunnuntain päiväjuhlassa FT Paula Tuomikoski puhuu pappismunkki Paavalista Aamun Koiton päätoimittajana. Paula Tuomikoski on seikkaperäisesti tutustunut myöhemmin arkkipiispana toimineen ja laajaa kunnioitusta saavuttaneen Paavalin elämään lapsuudesta piispaksi vihkimiseen saakka.

Vuosijuhlien tarkka ohjelma löytyy tämän linkin takaa: https://pshv.fi/sites/default/files/liitteet/Sergius%20Colliander/Kirkko-kutsuu-kaikkia-ESITE.pdf

Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista, mutta jotta ruokaa riittää kaikille osallistujille, tulijoiden on syytä ilmoittautua 5.10. mennessä Tampereen ortodoksisen seurakunnan virastoon (puh. 040 034 6089 tai tampere@ort.fi) Kirkkoherranvirasto on avoinna ti–pe kello 9–13. Tampereen hotellikapasiteetti on nykyisin kovassa käytössä, joten osallistujia kannustetaan tekemään myös mahdolliset hotellihuonevaraukset hyvissä ajoin.

Tervetuloa Tampereelle!