KETKO starttaa jälleen Helsingissä ja Joensuussa

Ajankohtaista | 11.09.2018

Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma on suunnattu nuorille aikuisille.

Ketko -kurssin logo

Suomen Ekumeenisen Neuvoston järjestämä Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma KETKO™ perehdyttää osallistujat erilaisiin kristillisiin perinteisiin. Kurssilla pohditaan ekumenian sekä kirkkojen kansainvälisen yhteistyön merkitystä ja tutustutaan nuorten aikuisten ekumeenisista toimintamahdollisuuksista kansallisesti ja kansainvälisesti. Se antaa hyvät valmiudet osallistua erilaisiin tehtäviin ekumenian kentällä. Kurssista saa todistuksen ja teologian opiskelijoilla on perinteisesti ollut mahdollisuus hyödyntää kurssia myös opinnoissaan (vapaasti valittavat opinnot).
 
Sekä Helsingissä että Joensuussa järjestettävä KETKO -kurssi koostuu neljästä viikonvaihteesta ja pienistä kotitehtävistä. Viikonloppujen aikana osallistujat ovat eri kristillisten kirkkokuntien vieraana ja tutustuvat niiden jumalanpalveluselämään. 

Tänä talvena KETKO -viikonloput järjestetään seuraavasti:

  • luterilainen ja ortodoksinen viikonvaihde 12.-14.10.2018
  • katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde 23.-25.11.2018 
  • vapaakristillinen viikonvaihde 25.-27.1.2019
  • ekumeeninen viikonvaihde Helsingissä 15.-17.3.2019
  • ekumeeninen viikonvaihde Joensuussa 22.-24.3.2019

Viimeistä viikonvaihdetta lukuun ottamatta kurssi järjestetään siis samaan aikaan Helsingissä ja Joensuussa. Katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde on Joensuun ja Helsingin kurssien yhteinen ja järjestetään Helsingissä. 

Kurssi on maksuton, mutta matkat ja ruokailut osallistujat järjestävät itse. 

Ketkosihteereinä toimivat Helsingissä Lasse Lindberg ja Viljami Haavisto, Joensuussa Netta Lamminmäki, Tuomo Mäkelä ja Sanni Frisk.

Ilmoittautumiset sekä Helsingin että Joensuun kursseille 21.9. mennessä: http://bit.ly/2Md2rfF