Pia Houni Valamon opiston rehtoriksi

Ajankohtaista | 10.09.2018

Valittu on ansioitunut sekä opettajana että esimiehenä.

Valamon luostarin yhteydessä toimivan Valamon opiston rehtorin toimi oli haettavana elokuussa. Määräajassa saapui kahdeksan hakemusta. Viisi hakijaa kutsuttiin haastatteluun.

Valamon opiston puheenjohtaja Juha-Petri Niiranen, varapuheenjohtaja Kaija Sääski, arkkimandriitta Sergei, pappismunkki Mikael, opiston johtokunnan jäsen Sirpa Okulov ja va. rehtori Soili Penttonen haastattelivat hakijat ja esittivät yksimielisesti TeT Pia Hounin valitsemista tehtävään. Valamon luostarin veljestö teki päätöksen Hounin valinnasta 6.9.2018.

Pia Houni on koulutukseltaan teatteritaiteen tohtori, kasvatustieteen maisteri ja filosofian kandidaatti. Parhaillaan hän suorittaa ortodoksisen teologian opintoja. Vuonna 2003 hänet on nimitetty teatterin ja draaman tutkimuksen dosentiksi.

Houni toimii tällä hetkellä Työterveyslaitoksen vanhempana tutkijana Helsingissä. Hän on ansioitunut niin opettajana kuin esimiehenäkin. Hän on toiminut ammattikorkeakoulun lehtorina, erilaisissa opetustehtävissä ja työskennellyt myös tuntiopettajana Valamon opistossa. Tampereen yliopistossa hän toimi professorina 3 ja puoli vuotta. Vuonna 2004 hänet valittiin Tampereen yliopiston vuoden opettajaksi. Houni on toiminut myös Helsingin Teatterimuseon johtajana.

Houni aloittaa tehtävässä sopimuksen mukaan.