Kulmakivi – sopivasti kirkollinen viikonloppu nuorille

Tapahtuma | 28.08.2018
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Oulussa 28.–30.9. järjestettäville Kulmakivi –festareille voi ilmoittautua 13.9. saakka.

Oulun katedraalin kattokruunu

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n muutaman vuoden välein järjestettävä lasten ja nuorten suurtapahtuma, Kulmakivi –festivaali, järjestetään tänä syksynä Oulussa.

Yli 12-vuotiaita eli kuutosluokkalaisia ja sitä vanhempia ajatellen rakennettu festari tarjoaa tilaisuuden tavata tuttuja, tutustua uusiin ortodoksikavereihin eri puolilta Suomea ja viettää aktiivinen, sopivasti kirkollinen ja itsenäinen viikonloppu kaukana perusympyröistä.

Vaikka omatoiminen osallistuminen on mahdollinen vain 12 vuotta täyttäneille, Kulmakiven lauantai on perhepäivä. Silloin Pyhän Kolminaisuuden katedraalilla on avointa ohjelmaa koko perheelle. Aikuisille on tarjolla luento-ohjelmaa ja lapsille pomppulinna, kasvomaalausta, satutuokio ja muuta kivaa. Myös jumalanpalveluksiin ovat kaikki tietysti tervetulleita mukaan.

Perjantai-iltana kokoonnutaan Ouluun ja aloitetaan festarit majapaikkojen siunauksella. Iltaa jatketaan rennosti mm. discon, tietokilpailun ja yökahvion merkeissä.

Lauantaina ohjelmassa on erilaisia toimintakanavia (ruokaa, jumalanpalveluksia ja vapaa-aikaa unohtamatta). Luvassa on ainakin:

  • kaupunkisuunnistusta, jossa tutustutaan muutamaan Oulun maamerkkiin
  • katutanssityöpaja, jossa otetaan haltuun uusia muuveja
  • nuorisokuorot ja muut innokkaat laulajat harjoittelevat ja laulavat jumalanpalveluksissa
  • virtuaalikirkon esittelypiste

Lauantai-iltana vuorossa on "pönötysvapaa" 75-juhlatuokio, jossa jaetaan ansiomerkkejä ja palkitaan vuoden kerho ja vuoden ohjaaja. Myös Kulmakivi –kulttuurikilpailun tulokset julkistetaan samassa yhteydessä. Illan päättää Stepan konsertti.

Sunnuntaina festarit kruunaa liturgia, jonka jälkeen ruokaillaan yhdessä ja sanotaan heipat ennen kotimatkaa.

Ilmoittautumiset ONL ry:n toimistolle 13.9. mennessä: onl@ort.fi tai puh. 050 465 8173.

Liittymällä samalla maksutta ONL:n jäseneksi säästät heti parikymmentä euroa, sillä jäsenille ja yhteisöjäsenille Kulmakiven hinta on 30 euroa 50 euron sijaan. Kannattaa myös kysyä, osallistuuko oma seurakunta kustannuksiin tai kyytijärjestelyihin. Hinta sisältää lattiamajoituksen, ohjelman ja ruokailut.

Lisätietoja: https://onl.fi/kulmakivi/.