Kevään yhteishaun tulokset julkaistu

Ajankohtaista | 29.06.2018

Ortodoksisen teologian eri opintosuuntiin valittiin yhteensä 11 uutta opiskelijaa.

Näkymä seminaarin kellotelineestä

Kevään yhteishaun tulokset julkaistiin torstaina 28. kesäkuuta. Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampukselle sijoittuneen ortodoksisen teologian eri opintosuuntiin valittiin kaikkiaan 11 uutta opiskelijaa.

Opetusalalla oli haussa kolme opiskelupaikkaa ja opiskelemaan valittiin kolme hakijaa. Teologin opintosuunnassa oli haussa 11 opiskelupaikkaa, joista täytettiin seitsemän. Kirkkomusiikin opiskelupaikkoja oli haussa viisi ja opiskelemaan valittiin yksi uusi opiskelija. Yhtä opetusalalle valittua lukuun ottamatta kaikki ovat jo ilmoittaneet ottavansa opiskelupaikan vastaan.

Suoraan maisteriopintoihin ei tänä vuonna otettu yhtään opiskelijaa.

Uusien ortodoksisen teologian opiskelijoiden opinnot alkavat kirkon omiin opintohin liittyvällä orientaatiojaksolla, joka järjestetään 31.8.–2.9. Valamon luostarissa. Jaksolla perehdytään käytännön opetuksen ja luento-opetuksen keinoin kirkollisen elämän perusteisiin. Opintojakso on opiskelijoille maksuton ja sille osallistumisesta saa myös kaksi opintopistettä.

Yliopistokampukseen tutustuminen alkaa maanantaina 3.9. opiskelijoiden ja tuutoreiden tapaamisella sekä oman koulutusohjelman järjestämällä ohjelmalla. Kaikille Itä-Suomen yliopiston uusille opiskelijoille yhteinen orientaatiojakso alkaa tiistaina 4. syyskuuta.

Ortodoksisen seminaarin lukukausi avataan 12.9. Pyhän evankelista Johannes Teologin ja Karjalan valistajien kirkossa kello 9 toimitettavalla liturgialla.

Teksti ja kuva: Maria Hattunen