Vuoden työntekijäksi taloudenhoitaja Sirpa Timonen

Ajankohtaista | 14.05.2018

Valinta julkaistiin Suomen ortodoksisen kirkon työntekijöiden koulutustapahtumassa Tampereella.

Suomen ortodoksisen kirkon palvelukeskuksen ja Ortodoksisen Kirkon Työntekijät ry:n yhdessä järjestämä koulutustilaisuus kokosi maanantaina 14.5. Tampereen seurakunnan tiloihin noin 60 seurakuntien, kirkon keskushallinnon, järjestöjen ja luostarien edustajaa. Tiistaihin saakka jatkuvassa tapahtumassa pureudutaan mm. kirkon hallinnossa tekeillä oleviin muutoksiin ja kirkon viestintäkulttuurin kehittämiseen.

Maanantaina jaettiin myös Vuoden työntekijä -titteli, joka jaettiin nyt viidettä kertaa. Huomionosoituksen valitsee kirkon työntekijöiden ehdotusten perusteella Ortodoksisen Kirkon Työntekijät ry:n hallitus.

Vuoden työntekijää ei valita äänimäärän, vaan perustelujen mukaan.

– Huomionosoituksen tarkoitus on nostaa esiin ansioitunut työntekijä, mutta myös kannustaa huomioimaan toistemme vahvuuksia ja onnistumisia ja juurruttaa maanlaajuiseen työyhteisöömme kiittämisen ja kehumisen kulttuuria, kertoo Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n puheenjohtaja Ilona Lehmus.

Vuoden 2017 työntekijäksi valittiin taloudenhoitaja Sirpa Timonen Joensuun ortodoksisesta seurakunnasta.

Perusteluissa todettiin seuraavaa: "Sirpa Timonen on ollut seurakunnan palveluksessa 30 vuotta. Hän on oman alansa rautainen ammattilainen, joka osaa myös tarvittaessa vääntää asiat rautalangasta ja tehdä ne ymmärrettäviksi. Tästä taidosta ovat hyötyneet sekä esimiehet että seurakunnan luottamushenkilöt. Työkaverina Sirpa on huumorintajuinen ja yhteistyökykyinen, ja hän kykenee ilmaisemaan tarvittaessa perustellusti myös eriävän mielipiteensä asioihin. Sirpa on toiminut pitkään omassa hiippakunnassaan luottamusmiehenä ja puolustanut aina tarpeen tullen työntekijöiden oikeuksia ja tuonut eri työntekijäryhmien edustajien äänen kuuluviin asiallisesti ja tasapuolisesti. Kaiken tämän lisäksi hän on oivallista sanaristikon täyttöseuraa."

Monia armorikkaita vuosia Sirpalle!

Teksti: Maria Hattunen