Opetusta kirkkoon liittymistä harkitseville

Ajankohtaista | 07.05.2018

Ensimmäiset infotilaisuudet syksyllä alkavasta opetuksesta järjestetään Helsingissä ja Tampereella jo toukokuussa.

Kirkkoon liitettävien kaularistejä

Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä edeltää aina tietty valmistautumisaika, jonka kuluessa kirkkoon liittymistä harkitseva perehtyy ohjatusti kirkon oppiin ja liturgiseen elämään.

Monet seurakunnat järjestävät kirkkoon liittymisestä kiinnostuneille ryhmämuotoista katekumeeniopetusta esimerkiksi katekumeenikurssin tai ortodoksiapiirin nimellä. Yleensä syksystä aina pääsiäisen kynnykselle asti kestävän opetuksen tavoitteena on antaa osallistujille sellaista tietoa ja kokemusta, jonka pohjalta he voivat arvioida, haluavatko he liittyä kirkkoon.

Opetuksessa tutustutaan aktiivisesti ortodoksiseen jumalanpalveluselämään ja perehdytään esimerkiksi ortodoksiseen ihmiskuvaan, sakramenttiopetukseen ja dogmatiikkaan. Myös seurakuntayhteisö tulee opetuksessa tutuksi.

Helsingin ja Tampereen seurakunnissa järjestetään jo toukokuussa infotilaisuudet, joissa kerrotaan syksyllä alkavasta katekumeeniopetuksesta.

Helsingin seurakunnassa opetusta on tarjolla tulevalla kaudella Helsingin keskustassa, Järvenpäässä, Klaukkalassa, Lohjalla, Nummelassa, Porvoossa, Espoossa ja Vantaalla. Yhteinen infotilaisuus järjestetään Uspenskin katedraalissa (Kanavakatu 1) 23. toukokuuta kello 18. Syksyn opetus alkaa kaikkien ryhmien yhteisellä tapaamisella seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) torstaina 6. syyskuuta kello 18.

Sähköinen ilmoittautuminen opetukseen on jo avoinna Helsingin ortodoksisen seurakunnan sivuilla: https://www.mvsoy.fi/ort/helsinki/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=9b6bdf4b1f46660b63fad8464913f01c125&lang=fi

Tampereen seurakunnassa opetukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Opetusta on tarjolla tulevalla kaudella sekä Tampereen keskustassa että Porissa.

Tampereella käynnistyvän opetuksen infotilaisuus järjestetään Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa (Tuomiokirkonkatu 27) tiistaina 15. toukokuuta. Ehtoopalvelus alkaa kirkossa kello 17.30 ja varsinainen infotilaisuus heti sen jatkoksi, noin kello 18.

Syksyn opetus alkaa kirkon vieressä sijaitsevalla Nikolainsalilla 11.9. kello 18. Sen jälkeen tapaamiset jatkuvat parittomien viikkojen tiistaisin kello 18. Syyskauden viimeinen tapaaminen on 18.12.2018.

Porissa toimiva ortodoksiapiiri kokoontuu läpi vuoden kerran kuussa tiistaisin kello 18. Tapaamisten aluksi toimitetaan ehtoopalvelus. Tapaamisten tarkka aikataulu päivitetään osoitteeseen www.porinseuduntiistaiseura.fi. Lisätiedot Porin ortodoksiapiiristä: jyri.luonila@gmail.com.

Muissa seurakunnissa alkavasta katekumeeniopetuksesta uutisoidaan tarkemmin elo-syyskuun vaihteessa. Asiasta kiinnostuneet voivat etsiä aikataulutietoja myös seurakuntien omilta sivuilta tai olla yhteydessä suoraan lähimpään seurakuntaan.

Kirkon sivuilla on myös sähköinen yhteydenottolomake, jolla voi kysyä lisää kirkkoonliittymisprosessiin liittyvistä asioista: https://www.ort.fi/tutustu-ortodoksiseen-kirkkoon/kirkkoon-liittaminen-ja-paluu-kirkon-jasenyyteen#no-back

Teksti ja kuva: Maria Hattunen