Kulmakivi –kulttuurikilpailu on käynnissä

Ajankohtaista | 09.04.2018

Kilpailuun osallistutaan ortodoksisuudesta kertovalla videomateriaalilla 30.7. mennessä.

ONL ry:n juhlalogo

75-vuotista olemassaoloaan juhliva Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry järjestää 25.3.–30.7. välisenä aikana Kulmakivi –kulttuurikilpailun. Kisan tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria pohtimaan kirkollista elämää ja tuottamaan ortodoksisuuteen liittyvää videomateriaalia.

Kilpailu on avoin kaikille, mutta palkintosarjoja on vain kaksi:

  • I) Vuonna 2005 tai sen jälkeen syntyneet
  • II) Vuonna 1989–2004 syntyneet

Jos videon tekee työryhmä, jossa on eri ikäisiä tekijöitä, arvostellan työ siinä sarjassa, mihin työryhmän vanhin kuuluu.

Kilpailussa on kaksi teemaa: A) Usko ja huumori sekä B) Oma seurakuntani (/leirini). Yksittäinen tekijä tai tekijäryhmä voi osallistua kilpailuun enintään kolmella videolla, jotka voivat liittyä eri teemoihin.

Kilpailuun osallistuva video voi käsitellä teemaa vapaasti, kuitenkin ns. hyvän maun rajoja noudattaen. Järjestäjä voi harkintansa mukaan olla myös hyväksymättä teoksia kilpailuun.

Video voi olla maksimissaan 3 minuuttia pitkä.

Kilpailutyöt tallennetaan yleisessä tiedostomuodossa (esim. mp4, avi tai mov) johonkin tiedostonjakopalveluun ja linkki lähetetään osoitteeseen onl@ort.fi. Kilpailutyöt julkaistaan kilpailuajan päätyttyä kootusti YouTubessa.

Kilpailutöissä saa käyttää vain itse tehtyä tai teostovapaata musiikkia (esim. youtube.com/audiolibrary).

Kilpailutyöt arvioi nelihenkinen raati. Syksyllä järjestetään lisäksi yleisöäänestys, jonka tulos on kilpailun viides tuomariääni. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa. Kilpailun tulokset julkistetaan Kulmakivi-festareilla Oulussa, 28.–30.9.2018.

Kunkin teeman ja sarjan paras työ saa 300 euron rahapalkinnon (palkintojen arvo yhteensä 1200€). Lisäksi tuomaristo voi jakaa kunniamainintoja (myös kilpailusarjojen ulkopuolisille osallistujille).

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan 10 pientä tuotepalkintoa.

Lisätiedot: www.onl.fi