Metropoliitta Ambrosius Itse asiassa kuultuna

Ajankohtaista | 21.03.2018

Metropoliittaa haastatellaan Yleisradion klassikko-ohjelmassa maanantaina 2.4. kello 18.10.

Metropoliitta Ambrosius

Vuoden alussa eläkkeelle siirtynyt metropoliitta Ambrosius on toisena pääsiäispäivänä vieraana Yleisradion Itse asiassa kuultuna –ohjelmassa. Jakso esitetään Yle TV1 –kanavalla 2.4. kello 18.10–19 ja se on varsinaisen lähetysajan jälkeen katsottavissa myös Yle Areenassa.

Metropoliittaa haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Itse asiassa kuultuna on vuodesta 1975 saakka esitetty haastatteluohjelma, jossa haastatellaan merkittäviä suomalaisia tai Suomeen läheisesti liittyviä henkilöitä.

Ohjelman ennakkotiedoissa todetaan seuraavaa:

Luterilaisen kirkon papiksi valmistunut ja myös valtioteitä opiskellut Risto Jääskeläinen kääntyi ortodoksiksi 1970-luvun puolivälissä. Hän oli sittemmin rakentamassa nykyistä Valamon luostaria voimakkaasti vuosikymmenen ajan.

Vuonna 1988 luostarielämä jäi taakse, kun Ambrosius valittiin Joensuun piispaksi. Tästä tehtävästä matka jatkui Oulun metropoliitaksi vuonna 1996, ja edelleen Helsingin metropoliitaksi vuonna 2002, josta tehtävästä isä Ambrosius jäi eläkkeelle viime vuoden vaihteessa.

Isä Ambrosius on tunnettu ekumenian edistäjä ja mestarillinen verkostoituja. Hän omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että ortodoksinen kirkko on suhteessa jäsenmääräänsä hyvin näkyvä tekijä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kuva: Yleisradio