Uskonnon yo-koepäivä 14.3.

Ajankohtaista | 12.03.2018

Osaisitko vastata ortodoksisen uskonnon ylioppilaskokeen kysymyksiin?

Kevään ylioppilaskirjoituksissa on keskiviikkona 14.3. vuorossa uskonnon koepäivä. Samana päivänä järjestetään nykyisin myös elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin, kemian, maantieteen ja terveystiedon ylippilaskoe, joten oppilaat ovat joutuneet kokeisiin ilmoittautuessaan suurten valintojen eteen. Kahden aineen kokeeseen ei voi osallistua yhtaikaa, joten jos oppilas haluaa kirjoittaa useamman aineen samasta ryhmästä, hänen on suoritettava kokeet eri aikaan: keväällä ja syksyllä tai jopa eri vuosina.

Tämä päällekkäisyys selittää osaltaan sitä, että ortodoksisen uskonnon kokeeseen osallistuvien vuosittainen määrä on laskenut noin puoleen 2000-luvun alun tasosta. Tänä keväänä ortodoksisen uskonnon kokeeseen on ilmoittautunut 12 ylioppilaskokelasta, kaksi enemmän kuin viime keväänä.

Selviytyisitkö itse kokeesta? Sitä voi arvioida tutustumalla koepäivän iltana Yleisradion sivuilla julkaistaviin ortodoksisen uskonnon ylioppilaskoekysymyksiin ja ylioppilastutkintolautakunnan hyvän vastauksen piirteisiin: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/05/2018-kevat-uskonto

Entä osuisivatko tärpit? Ortodoksisen uskonnon opettajat arvelivat, että tämän kevään kokeessa voisivat nousta esille ajankohtaisina teemoina mm. Ukrainan tilanne, arkkipiispa (istuimen siirto, asema ja tehtävät) sekä seurakuntakentän rakenne ja sen uudistaminen. Myös Suomen ortodoksisen kirkon hallinnollisen aseman syntyhistoria saattaa nousta kysymyksissä esiin Suomen ortodoksisesta kirkosta annetun asetuksen 100-vuotisjuhlan vuoksi joko kevään tai syksyn kokeessa.

Menestystä kaikille kokeeseen osallistuville!

Teksti: Maria Hattunen