Kirkko edustettuna lähetyskonferenssissa

Ajankohtaista | 05.03.2018

Kirkkojen maailmanneuvoston järjestämä ekumeeninen lähetyskonferenssi alkaa Tansanian Arushassa 8. maaliskuuta.

Konferenssipaikka

Suomen ortodoksinen kirkko on mukana Kirkkojen maailmanneuvoston (World Council of Churches, WCC) Tansanian Arushassa 8.–13.3. järjestettävässä ekumeenisessa lähetyskonferenssissa. Kirkkoa edustavat konferenssissa Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kanttori Jooa Sotejeff-Wilson ja kirkkomusiikin opiskelija Annamari Moilanen.

Epäsäännöllisesti, noin kymmenen vuoden välein järjestettävä lähetyskonferenssi järjestetään nyt Afrikassa ensi kertaa sitten vuoden 1958. Tapahtuman teemaksi on valittu ote apostoli Paavalin kirjeestä Galatalaisille: ”Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta.” (Gal.5:25) Ajatuksena on pohtia Jeesuksen seuraamista juuri tässä ajassa, keskellä konfliktien ja kärsimyksen täyttämää maailmaa.

Jooa Sotejeff-Wilson odottaa innolla tutustumista eri puolilta maailmaa tulleiden ihmisten kokemuksiin ja kertomuksiin kirkosta ja sen työstä:

– Lähetystyön lisäksi minua kiinnostavat kaikki kirkkojen työhön liittyvät ideat, haasteet ja tavat vastata niihin. Odotan myös yhdessä oppimista ja rukoilemista; maailman eri kasvojen näkemistä ja kohtaamista. Afrikkalainen konteksti ja Tansanian kulttuuri eri muodoissaan kiinnostaa myös kovasti. Pääsemmekin tutustumaan siihen monin tavoin. Sunnuntaiaamun jumalanpalveluksessa saan tavata myös paikallisia ortodokseja. Toivon pystyväni ammentamaan kokemuksesta uutta niin omaan työhöni kuin koko kirkkommekin hyödyksi ja iloksi.

Suomen ortodoksinen kirkko on mukana Kirkkojen maailmanneuvoston (World Council of Churches, WCC) Tansanian Arushassa 8.–13.3. järjestettävässä ekumeenisessa lähetyskonferenssissa. Kirkkoa edustavat konferenssissa Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kanttori Jooa Sotejeff-Wilson ja kirkkomusiikin opiskelija Annamari Moilanen. Epäsäännöllisesti, noin kymmenen vuoden välein järjestettävä lähetyskonferenssi järjestetään nyt Afrikassa ensi kertaa sitten vuoden 1958. Tapahtuman teemaksi on valittu ote apostoli Paavalin kirjeestä Galatalaisille: ”Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta.” (Gal.5:25) Ajatuksena on pohtia Jeesuksen seuraamista juuri tässä ajassa, keskellä konfliktien ja kärsimyksen täyttämää maailmaa. Jooa Sotejeff-Wilson odottaa innolla tutustumista eri puolilta maailmaa tulleiden ihmisten kokemuksiin ja kertomuksiin kirkosta ja sen työstä. Lähetystyön lisäksi minua kiinnostavat kaikki kirkkojen työhön liittyvät ideat, haasteet ja tavat vastata niihin. Odotan myös yhdessä oppimista ja rukoilemista; maailman eri kasvojen näkemistä ja kohtaamista. Afrikkalainen konteksti ja Tansanian kulttuuri eri muodoissaan kiinnostaa myös kovasti. Pääsemmekin tutustumaan siihen monin tavoin. Sunnuntaiaamun jumalanpalveluksessa saan tavata myös paikallisia ortodokseja. Toivon pystyväni ammentamaan kokemuksesta uutta niin omaan työhöni kuin koko kirkkommekin hyödyksi ja iloksi. Konferenssin sivut (englanniksi): https://www.oikoumene.org/en/mission2018/program

Kuva: WCC