Etsitkö omaa alaasi tai oletko vaihtamassa ammattia?

Ajankohtaista | 26.02.2018

Hakuaika ortodoksisen teologian opintoihin alkaa 14.3. ja päättyy 28.3. kello 15.

Seminaarin pihaa

Jos haluat suorittaa teologian maisterin tutkinnon ortodoksisen teologian alalta, opiskelupaikkasi on Itä-Suomen yliopiston filosofinen tiedekunta. Yliopistolla suoritettavien opintojen lisäksi ortodoksisen teologian maisterin tutkintoon kuuluu myös joukko opintoja, jotka suoritetaan Ortodoksisella seminaarilla. Useimmat opiskelijat myös asuvat seminaarilla, jonka vastikään peruskorjatut asuintilat ja viihtyisä ruokala tarjoavat hyvät puitteet edulliseen ja rakentavalla tavalla yhteisölliseen opiskelijaelämään.

Yliopistoon haetaan kevään yhteishaussa, joka alkaa 14.3. ja päättyy 28.3. kello 15.

Aiemmin hakukohteita oli kolme: kirkon ja kulttuurin vaihtoehto, kirkkomusiikin vaihtoehto ja opetusalan vaihtoehto. Nyt hakukohteita on vain kaksi: kirkkomusiikki ja ortodoksinen teologia, joka sisältää sekä uskonnon opettajan tehtäviin tähtäävän opetusalan että aiemmin kirkon ja kulttuurin nimellä tunnetut aloituspaikat.

Kaikki hakijat osallistuvat ilman eri kutsua kirjalliseen kokeeseen Joensuun kampuksen Carelia-salissa 18.5. kello 12.45–17. Tieto valintakoemateriaalista julkaistaan 28.3.2018 teologian osaston verkkosivuilla www.uef.fi/teol.

Valintakokeen kirjalliseen kokeeseen kuuluu aineistokoe ja kirjallisuuskoe. Aineistokokeen kysymykset liittyvät koetilaisuudessa jaettavaan aineistoon. Suomenkielisen tekstin lisäksi aineistokokeessa on suppea englanninkielinen teksti. Kirjallisuuskokeen kysymyksiin vastataan valintakoemateriaalin perusteella.

Ortodoksisen teologian hakukohteessa on 14 aloituspaikkaa: kolme opetusalan ja yksitoista teologin aloituspaikkaa. Tässä hakukohteessa hakijan on jo hakuvaiheessa päätettävä, haluaako yrittää pääsyä opetusalan soveltuuvuuskokeeseen, johon valitaan 9 parasta siihen pyrkinyttä hakijaa. Soveltuvuuskoe järjestetään yksipäiväisenä ajalla 4.–8.6.2018. Jos hakija ei hae soveltuvuuskokeeseen tai ei tule valituksi siihen tai ei saa opetusalan opiskelupaikkaa, hän voi edelleen tulla valituksi tämän hakukohteen muihin aloituspaikkoihin.

Kirkkomuusiikin puolella aloituspaikkoja on tarjolla viisi. Kirkkomuusikot osallistuvat kirjallisen kokeen lisäksi musiikkikokeeseen, joka järjestetään Agora –salissa 11.6. kello 12 alkaen.

Musiikkikoe koostuu musikaalisuustestistä ja kolmiosaisesta laulukokeesta. Musikaalisuustesti sisältää musiikin teorian ja säveltapailun osiot (melodia- ja rytmidiktaatti, intervalli-, asteikko-, sointuanalyysitehtäviä). Laulukokeeseen kuuluu a) vigilian alkupsalmi (Ps. 104), b) yksi pakollinen yksinlaulu ja yksi vapaavalintainen säestyksellinen yksinlaulu, c) laulutehtävä: sointujen ja intervallien laulaminen. Vigilian alkupsalmin ja pakollisen yksinlaulun nuotit ovat saatavilla verkkosivuilta www.uef.fi/teol 2.5.2018 lähtien sekä teologian osastolta valintakoepäivänä 18.5.2018. Vapaavalintaisen säestyksellisen yksinlaulun nuotit (itselle ja säestäjälle) hakija tuo mukanaan musiikkikokeeseen. Mikäli hakija esittää vapaaehtoisen soittonäytteen, hänen tulee tuoda nuotit mukanaan.

Lisäksi hakija voi esittää vapaaehtoisen soittonäytteen haluamallaan instrumentilla. Jos instrumentti on muu kuin piano, hakijan tulee tuoda se mukanaan. Näytteellä voi korottaa musiikkikokeen kokonaispistemäärää enintään viidellä lisäpisteellä. Näytteellä ei kuitenkaan voi korottaa musiikkikokeen hylättyjä osioita hyväksytyiksi.

Mikäli hakija haluaa harjoitella yksinlaulua musiikkikoepäivänä ennen kokeen alkua, hänen tulee ilmoittaa asiasta teologian osaston kansliaan (teol.haku@uef.fi tai puh. 029 445 2030) viimeistään keskiviikkona 6.6.2018.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 28.6.

Lisätietoja: opintopolku.fi, teologiaaopiskelemaan.fi