Rukouspäiväjulistus 2018

Ajankohtaista | 11.01.2018

Yhteiset rukouspäivät sijoittuvat ekumeeniselle rukousviikolle (18. tammikuuta) ja ekumeeniselle vastuuviikolle (24. lokakuuta).

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi 10.11.2017 vuoden 2018 rukouspäiväjulistuksen kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä.

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Suomessa siirryttiin kahden rukouspäivän käytäntöön. Vuosittain 18.1. vietetään Kristittyjen ykseyden rukouspäivää ja 24.10. vietetään Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää.

Rukouspäiväjulistus on tarkoitettu luettavaksi kirkoissa Kristittyjen ykseyden rukouspäivänä 18.1. tai sitä edeltävänä sunnuntaina.

Ekumeenisen rukousviikon teema, Herran käsi on voimallinen, muistuttaa meitä suomalaisia siitä, että saamme kaikessa turvautua Korkeimman suojaan. 

Kristittyinä uskomme, että yhdessä luomakunnan kanssa heijastamme Jumalan antamaa elämää. Jokaisen ihmisen mittaamaton arvo kutsuu meitä kunnioittamaan toinen toistamme, ja rakentamaan yhdessä ihmisarvoista elämää. 

Rukouspäiväjulistus ottaa esille myös aikakautemme haasteita, joita ovat taloudellinen eriarvoisuus, yhteiskunnan monikulttuurisuudesta nousevat pelot ja kasvava yksinäisyys. Huomioimalla yksin jääneet ihmiset ympärillämme murramme yksinäisyyden vankiloita. 

Tarvitsemme toista ihmistä. Rukouspäivät ekumeenisella rukousviikolla 18. tammikuuta ja ekumeenisella vastuuviikolla 24. lokakuuta tarjoavat mahdollisuuden parantavaan yhteyteen ja yhteiseen kiitokseen.

Vastuuviikko muistuttaa naisten oikeuksista henkiseen ja taloudelliseen yhdenvertaisuuteen. Nainen ja mies luotiin molemmat Jumalan kuvaksi. Naisten itsemääräämisoikeus on edelleen ajankohtainen teema. 

Julistuksessa muistutetaan myös siitä, että vuosi 2018 on vuoden 1918 tapahtumien muistovuosi. Kansakuntamme historia muistuttaa sovinnon ja yhteyden etsimisen tärkeydestä.

Rukouspäiväjulistuksen pääsee lukemaan kokonaisuudessaan oheisesta linkistä.