Uusi äänite Turun ortodoksisen kirkon kuorolta

Ajankohtaista | 21.11.2017

Vigilian lauluja sisältävä levy julkaistaan 24.11. pidettävässä joulukonsertissa.

Turun ortodoksisen kirkon kuoro

Turun ortodoksisen kirkon kuoro julkaisee 24.11. viime vuoden marraskuussa nauhoitetun levyn, jolla kuoro esittää vigilian veisuja. Levyllä kuullaan sekä perinteistä jumalanpalvelusmusiikkia että Turun kuoron aiemmiltakin äänitteiltä tuttua konserttomaista kirkkolaulua. Mukana on teoksia useilta säveltäjiltä.

Pavel Tsesnokovin ja Aleksander Arhangelskin nimet nousevat muita useammin esiin. Onpahan mukana myös yksi Alfred Schnittken sävellys. Suomalaisten säveltämää musiikkia edustaa veisu Aleksei Kransnostovskilta ja itse säveltämäni ehtooveisu naiskuorolle, kertoo kuoron johtaja, dir.cant. Pasi Torhamo.

Nyt julkaistava levy on pitkäjänteisestä työstään tunnetun Turun ortodoksisen kirkon kuoron kahdestoista äänite. Levyn solisteina laulavat sopraano Anneliina Koskinen ja baritoni Matti Torhamo.

Turun ortodoksisen kirkon kuoro Pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran kirkossa (Yliopistonkatu 19) perjantaina 24.11. klo 18. Kuoroa johtaa Pasi Torhamo. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 / 5 euroa.

Vigilia –levyä on myynnissä Valamon luostarin kaupassa ja Turun ortodoksisessa seurakunnassa. Levyä voi tilata myös suoraan kuorolta.

Kuva: Turun ortodoksisen kirkon kuoro