”Mieheksi ja naiseksi hän loi heidät”

Ajankohtaista | 13.11.2017

Rovasti John Behr luennoi Ortodoksisten pappien liiton talvipäivillä Oulussa 5.–6.2.2018.

Ortodoksisten pappien liitto ry:n talvipäivät järjestetään ensi keväänä Oulussa 5.–6. helmikuuta. Päivien puhujaksi saapuu liiton syyspäivillä luennoinut rovasti John Behr. Paljon positiivista palautetta kerännyt isä John jatkaa Oulussa siitä, mihin Joensuussa jäätiin: teemana on siis ihmiskäsitys.

Behr antaa mahdollisuuden tutustua entistä syvemmin käsitykseemme ihmisestä: Mitä miehenä ja naisena oleminen oikeastaan tarkoittaa? Miksi Jumala luo ihmisen kuvakseen ja miksi hän loi meidät mieheksi ja naiseksi?

Yhteiskunnallisessa keskustelussa sukupuoleen liittyvät kysymykset ovat olleet viime aikoina paljon esillä ja Suomen avioliittolaki on hiljattain muuttunut. Luennot selkeyttävät niitä teologisia lähtökohtia, joista käsin näitä asioita on tarkasteltava. 

Talvipäivien luennot järjestään Oulun ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalissa. Opetuskieli on englanti. Luennot ovat avoimia kaikille ja Ortodoksisten pappien liitto toivottaa kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan opetusta.

Osallistumismaksun maksaville liiton jäsenille järjestetään talvipäivillä myös ruokailut ja yhteinen illanvietto illallisineen. Tarkemmat ohjeet maksuista ja osallistumisesta toimitetaan myöhemmin jäsenkirjeen mukana.

Talvipäivien alustava ohjelma:

Maanantai 5.2.

12.00 Lounas seurakuntasalilla (Torikatu 74)

13.00 Luennot

15.00 Kahvi

15.30 Luennot

18.00 Ehtoopalvelus

19.30- Illallinen

 

Tiistai 6.2.

09.00 Liturgia (opetuspuhe: John Behr)

11.00 Lounas

12.00 Vuosikokous

Lisätietoja tapahtumasta saa Ortodoksisten pappien liitto ry:n hallitukselta.