Talven ikonimaalauskursseissa on valinnanvaraa

Ajankohtaista | 11.10.2017

Nyt on hyvä aika ilmoittautua Valamon opistossa marras-helmikuussa järjestettäville ikonimaalauskursseille.

Kazanilainen Jumalanäiti

Valamon opistossa järjestetään vuoden vaihteen molemmin puolin useita eritasoisille ikonimaalareille soveltuvia ikonimaalauskursseja. Suosituimpien kurssien oppilaspaikat täyttyvät pian, joten ilmoittautumista ei kannata lykätä kovin viime tinkaan.

5.12.11. järjestetään ikoniretriitti, jonka ohjelmaan kuuluu maalausopetuksen lisäksi myös hengellinen opetus. Keskustelu luokassa minimoidaan ja sen sijaan kuunnellaan pyhien elämäkertoja. Jo pidempään ikonimaalausta harrastaneille suunnatun retriitin ohjaajina toimivat rovasti Sergius Colliander ja ikonimaalauksen opettaja Raija Kanninen. Samanlainen retriitti on ohjelmassa samojen vetäjien johdolla myös suuren paaston aikaan, 25.2.4.3.2018.

8.17.11. maalataan puisia ikonimunia Alexander Wikströmin ohjauksessa. Kurssi on suunnattu tarkkaan ja yksityiskohtaiseen työskentelyyn kykeneville ja siitä kiinnostuneille. Kurssin aikana ehtii maalata 23 munaa. Opetuskielinä suomi ja ruotsi.

19.23.11. järjestetään ikonimaalauksen jatkokurssi, jonka aiheena ovat kasvovaalennukset. Kurssilla perehdytään neljään erilaiseen vaalennusmenetelmään. Kasvojen lisäksi opiskellaan myös hiusten ja partojen maalausta. Sekä aloittelijoille että edistyneille maalareille sopivan kurssin opettajana toimii Alexander Wikström.

7.14.12. sekä 8.15.1. ja 11.18.2. järjestetään ikonimaalauksen jatkokursseja, jotka sopivat kaikille peruskurssin käyneille. Tällä kurssilla osallistujat voivat valita aiheensa itse. Joulukuun kurssilla opettajana Mari Zabysnyi, tammi-helmikuun kursseilla Alexander Wikström.

8.17.12. järjestettävällä ikonimaalauksen jatkokurssilla keskitytään Konevitsan Jumalanäidin ikoniin. Opettajana Alexander Wikström.

15.21.1. ja 11.17.4. opistolla on tarjolla ikoniklinikka, joka on tarkoitettu keskeneräisten ikonien valmiiksi tekemistä varten. Opettajana Raija Kanninen.

22.2.1.3. järjestettävällä ruotsinkielisellä ikonimaalauskurssilla työskennellään Pyhän Kolminaisuuden ikonin tai enkeliaiheisen ikonin parissa. Opettajana Alexander Wikström.

Tammikuussa (26.28.1.) opistossa järjestetään lisäksi ikonimaalauksen opettajille suunnattu ikoniopettajakurssi, jolla keskustellaan ikoniopetuksen nykytilanteesta ja opetuksen kehittämisestä. Kuinka ohjata samassa ryhmässä eritasoisia oppilaita mielekkäällä tavalla? Miten ikonimaalauksen hengellistä puolta voisi paremmin nostaa esiin opetuksessa?

Kaikille kursseille voi ilmoittautua osoitteella kurssit@valamo.fi tai puhelimitse numeroon 017 5701 401.

Valamon opiston kurssiesitteet löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta https://valamo.fi/valamon-opisto/kurssiesitteet

Kuva: Martti Markoff