Kesän kilometrikisa on päättynyt

Ajankohtaista | 02.10.2017

Kirkon palvelukeskuksen, seurakuntien ja järjestöjen yhteinen joukkue sai kokoon yli 5600 poljettua kilometriä.

Polkupyörä

Kilometrikisa on leikkimielinen joukkuekilpailu, jolla pyritään kannustamaan ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja sitä kautta myös hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. 

Ortodoksisen kirkon eri työyhteisöjä edustava joukkue osallistui 1.5.–22.9. järjestettyyn kisaan nyt toista kertaa. Pyörällä praasniekoille -joukkueessa polki seitsemän polkijaa ja kilometrejä kertyi yli 5600. Autoillen tämän matkan taittamiseen olisi kulunut kisalaskurin mukaan yli 390 litraa polttoainetta ja hiilidioksidipäästöt olisivat olleeet 982 kiloa.

Alle 25:n osallistujan joukkueet kilpailevat piensarjassa. Tänä vuonna kirkon joukkueen tulos ylsi parhaan 40%:n joukkoon.

Kisaan osallistumista on tarkoitus jatkaa myös ensi kesänä – toivottavasti jälleen hieman suuremmalla joukkueella. Joukkueen kapteenina nyt kahtena vuonna toiminut kanttori Tuuli Lukkala pitää mahdollisena myös osallistumista tammi-helmikuussa järjestettävään talvikisaan. 

– Ensi kesänä olisi hienoa saada myös Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktio toimimaan, toteaa Lukkala. 

Ketjureaktiossa joukkue sitoutuu lahjoittamaan SPR:lle rahaa poljettujen kilometrien mukaan. Lahjoitustahti on euro / 25 poljettua kilometriä. Tämän kesän kilometrisaldolla lahjoitussumma olisi ollut yhteensä 224 euroa. 

Vuoden 2017 Ketjureaktio on tuottanut tähän mennessä yhteensä 67 000 euroa. Summaan sisältyvät sekä talvi- että kesäkisat. Parhaillaan käynnistyvä koululaiskisa voi vielä kasvattaa summaa, joka ohjataan Syyriassa tehtävän terveystyön tukemiseen.