Pyhä melu on puuhakirja pienille

Ajankohtaista | 11.09.2017

Kirkon varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuvan kirjasarjan ensimmäinen osa on ilmestynyt.

Kirjan kansi

Suomen ortodoksinen kirkko on hyväksynyt vuonna 2011 kirkon varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetussuunnitelman otsikolla Pyhä melu. Suunnitelmassa on kolme päätasoa: ortodoksinen kulttuuri, jumalanpalvelus ja juhlat sekä ortodoksinen identiteetti.

Nyt on ilmestynyt kirkon kustantamana Pyhä melu niminen puuhakirja, jonka tarkoitus on tukea erityisesti vanhempia, isovanhempia ja kummeja lasten kirkollisessa kasvatuksessa. Kirja sopii hyvin myös seurakuntien kerhoissa käytettäväksi.

Uudessa puuhakirjassa keskitytään opetussuunnitelman ensimmäiseen päätasoon, ortodoksiseen kulttuuriin. Siinä käsiteltäviä aiheita ovat risti, ristinmerkin tekeminen, ikoni, tuohus, enkeli, pappi, Raamattu, kirkkorakennus ja suitsutus. Kirjan helposti luettavat tekstiosiot ja eritasoiset tehtävät on suunniteltu niin, että kirja sopii yhtä hyvin sekä taaperoikäisille että lukemaan oppineille lapsille.

Kirjan tehtävät ovat kahden kokeneen ortodoksisen uskonnon opettajan käsialaa. TM Ulla Puhakka ja TM Kirsi Vuomajoki tunnetaan myös lapsille suunnattua ortodoksista verkko-opetusmateriaalia sisältävän ortoboxi.fi sivuston tekijöinä. Kirsi Vuomajoki on myös kuvittanut teoksen.

Pyhä melu opetussuunnitelman toiseen päätasoon perustuva puuhakirja ilmestyy vuonna 2018 ja sarjan kolmas osa vuonna 2019.

Kirjaa voi tilata osoitteesta tilaukset@ort.fi. Kirjan hinta on 10 euroa (+postimaksu).