Ortodoksisten pappien liiton syyspäivät Joensuussa 25.–26.9.

Tapahtuma | 05.09.2017

Syyspäivien luennoitsija on pyhän Vladimirin seminaarin rehtori, rovasti John Behr.

Rovasti John Behr

Ortodoksisten pappien liitto OPL ry järjestää syyspäivät Joensuussa 25.–26.9.2017 apostoli ja evankelista Johannes Teologin praasniekan yhteydessä. Syyspäivien luennoitsija on pyhän Vladimirin seminaarin rehtori rovasti John Behr, joka alustaa keskustelut aiheista Reading the Fathers Today ja Becoming Human.

Isä John Behr toimii patristiikan professorina Yhdysvalloissa pyhän Vladimirin ortodoksisessa seminaarissa, New Yorkissa. Behr opettaa patristiikkaa, dogmatiikkaa ja eksegetiikkaa Vladimirin seminaarissa ja Fordhamin yliopistossa, jossa hän toimii vierailevana patristiikan luennoitsijana. Isä John Behr on vuoden 2016 syyskuun alusta nimitetty Amsterdamin Ortodoksisen Teologisen keskuksen (Vrijen yliopisto) vastaperustettuun metropoliitta Kallistos Waren nimeä kantavaan opetustehtävään. Tätä osa-aikaista tehtäväänsä isä John Behr hoitaa Vladimirin seminaarin työnsä ohella vierailemalla Amsterdamissa säännöllisesti.

Behr on valmistunut filosofian maisteriksi Oxfordin yliopistosta Englannista pääaineenaan itäinen kristillisyys. Hänen opettajanaan oli tuolloin piispa Kallistos Ware, joka myöhemmin toimi hänen väitöskirjansa ohjaajana.

Isä John Behrin varhaisempi tutkimus kohdistui pyhien Ireneos Lyonilaisen (k.202) ja Klemens Aleksandrialaisen (k.215) teksteihin asketismista ja antropologiasta. Myöhemmin hän on muun muassa toimittanut käännökset ja kirjoittanut esipuheet Diodoros Tarsuslaisen (k.390) ja Teodoros Mopsuestialaisen (k.428) jäljellä olevista teksteistä. Lisäksi hän on julkaissut tutkimuksen ensimmäisten vuosisatojen Kristuksen mysteeriä käsittelevästä teologiasta.

Isä John Behr on hiljattain julkaissut kriittisen edition ja käännöksen Origeneen (k.254) Ensimmäisistä prinsiipeistä -teoksesta. Tällä hetkellä hän työstää uuttaa käännöstä kaikista Ireneos Lyonilaisen teksteistä ja valmistelee kirjasarjaa Kristillisen teologian synnystä ja sen muotoutumisesta. Behr tunnetaan myös muista teoksistaan: vuonna 2012 hän julkaisi teoksen Becoming Human: Meditations on Christian Anthropology in Word and Image (suom. Ihmiseksi tuleminen: pohdiskelua kristillisestä antropologiasta sanassa ja kuvassa).

Ortodoksisten pappien liiton syyspäivät järjestetään tänä vuonna tiiviissä yhteistyössä Ortodoksisen seminaarin ja ortodoksisen teologian opiskelijoiden kanssa. Maanantaiaamun Reading the Fathers -luennon jälkeen kaikki Behrin luennot pidetään uudistetuissa seminaarin tiloissa, Okulov-salissa. Pääluennoitsijan lisäksi kuullaan erinäisiä puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista.

Liiton jäsenkirjeet postitetaan elokuussa yhdessä syyspäivien kutsujen kanssa. Ortodoksisten pappien liitto toivottaa kaikki jäsenet ja opiskelijat saapumaan mahdollisuuksien mukaan Joensuuhun jo sunnuntai-iltana, koska päivien varsinainen ohjelmaa alkaa maanantaina kello 9.15.

Kaikki luennot ovat yleisölle avoimia.

Syyspäivien ohjelma:

Maanantai 25.9

 • 9.15  Yliopiston tervehdys auditoriossa AT100 (Itä-Suomen yliopisto, teologian osasto)
 • 9.30–11.30  Isä John Behrin ensimmäinen luento: Reading the Fathers Today
 • 12.00–12.45   Lounas ravintola Eliaksessa (Kauppakatu 44) ja siirtyminen Okulov-saliin (Ortodoksinen seminaari, Torikatu 41)
 • 13.00–13.55   Puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista
 • 14.00   Isä John Behr: Becoming Human (1)
 • 15.00   Kahvit
 • 15.30–16.30   Isä John Behr: Becoming Human (2)
 • 17.00   Suuri ehtoopalvelus
 • 18.30–  Illallinen ravintola Kreetassa (Rantakatu 32)

Tiistai 26.9

 • 8.00   Aamupalvelus ja liturgia
 • 11.00–   Juhlalounas, opiskelijoiden ohjelmaa, yhdessäoloa (Okulov-Sali)

Lisätietoja: OPL ry:n hallitus

Kuva: OCA