Ortodoksi.net -sivusto on jälleen avoinna

Ajankohtaista | 21.08.2017

Vapaaehtoisten ylläpitämä ortodoksinen tietosivusto selätti tekniset ongelmat Valamon luostarin tuella.

Teknisen ongelmien vuoksi noin vuoden suljettuna ollut Ortodoksi.net -tietosivusto on avattu uudelleen. 

Toimintansa vuonna 2005 aloittaneelta sivustolta löytyy ortodoksisuutta käsitteleviä artikkeleja, opetuspuheita, ikonikuvia, videoita, nuotteja ja opetusmateriaalia niin kotien uskontokasvatuksen, seurakuntien katekumeenityön kuin koulujen uskonnonopetuksenkin tueksi.

Erityisen arvokas osa sivustoa on sen sisältämä liturgisten tekstien kokoelma, sillä kirkon oma kattava liturgisten tekstien verkkoarkisto on vasta rakenteilla. Ortodoksi.netin avautumisen myötä sekä Minea että Oktoehos ovat jälleen saatavilla sähköisessä muodossa. 

Sivustolta löytyy myös muita jumalanpalveluksissa käytettäviä liturgisia tekstejä sekä jumalanpalvelusohjekirjoja. Sivustolla voi tutustua esimerkiksi Vigilia-käsikirjaan ja Euhologioniin eli pyhien toimitusten käsikirjaan.

Ortodoksi.net-sivustolla on myös videokanava YouTube-palvelussa sekä Facebook-ryhmä.

Sivusto toimii yksityisten ortodoksisen kirkon jäsenten talkoovoimin.

– Ortodoksi.net osoittaa suuret kiitoksensa Valamon luostarille, jonka henkisellä ja teknisellä tuella sivustomme saatiin jälleen avattua ja toiminta varmistettua pitkälle tulevaisuuteen. Kiitämme erityisesti luostarin igumenia, arkkimandriitta Sergeitä hänen osoittamastaan ymmärryksestä ja henkisestä tuesta sivustollemme sekä munkkidiakoni Viktoria suurenmoisesta teknisestä avusta, joka on ollut arvokkaana tukenamme sivuston uudelleen ylösnostamisessa. Toivomme luostarille, sen asukkaille ja yhteistyöllemme monia armorikkaita vuosia, kertoo sivuston ylläpidosta vastaava Petja Pyykkönen