Avoimet ovet Pokrovassa 20.8.

Tapahtuma | 16.08.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Kirkkomusiikin ja luentojen lisäksi yleisö pääsee nauttimaan mm. Pokrovan keittiön antimista ja puutarhan paratiisimaisista näkymistä. 

Pokrovan portti

Pokrovan veljestö järjestää avointen ovien tapahtuman Kirkkonummen Pokrovassa 20. elokuuta. Jo kahden vuosikymmenen ajan järjestetty tapahtuma vaatii melkoista työpanosta sekä veljestöltä että talkoolaisilta. Koska kumpikin järjestäjäryhmä ikääntyy, tapahtuma järjestetään nyt viimeistä kertaa totutussa laajuudessa. Ovet ovat avoinna kello 10.30–16.

Tänä vuonna tapahtuman yleisenä aiheena on luonto ja sen teema on lainattu psalmista 150: ”Kaikki joissa henki on kiittäkää Herraa”. Päivän aluksi kello 10.30 Pokrovan jumalanpalveluksissa laulava kuoro laulaa kirkossa Akatistoksen luomakunnalle. Kirkkosalissa järjestetään päivän mittaan myös luentoja, joissa käsitellään ihmisen suhdetta luontoon ortodoksisesta näkökulmasta.

Tapahtuman 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yleisö pääsee tutustumaan Pokrovan  sakraaliesineisiin ja -tekstiileihin. Esillä on esimerkiksi harvinaisia kultakirjontamenetelmällä valmistettuja ehtoollispeitteitä. Näyttely löytyy Villa Elfvingin tiloista. Rakennuksen vierestä löytyy kuuluisan venäläisen taiteilijan Irina Zatulovskajan valmistama taideteos Elizabethin tsasouna, joka on ollut 1990-luvulla esillä Suomenlinnan von Fersen -salissa ja eri puolilla Eurooppaa, kunnes se sai kotinsa Pokrovasta vuonna 1998. Taiteilijan toivotaan saapuvan itse tapahtumapäivään esittelemään teostaan.

Yksi päivän odotetuimpia osia on ruokabuffet, jossa vierailla on mahdollisuus nauttia Pokrovan maineikasta borssikeittoa ja erilaisia piirakoita. Alueella on myös kaksi kahvipistettä, joissa on tarjolla Pokrovan keittiön kahvileipiä.

Päärakennuksen edessä on myyntiteltta, josta voi ostaa mukaan puutarhan ja keittiön tuotteita, myös borssikeittoa. Tarjolla on esimerkiksi vaaleaa mansikkahilloa, villivadelmahilloa, lehmuksenkukkateetä, kuusenkerkkäleipää ja monia muita herkkuja. Tapahtumasta löytyy myös myyntipiste, josta voi ostaa mukaan puutarhan taimia ja siemeniä.

Pokrovan kauniissa puutarhassa kukkivat tapahtuman aikaan esimerkiksi syysleimut, punalatvat ja isot hirvenjuuret. Puutarhan keskiosan on suunnitellut Börje Fri ja veljestön sen viereen rakentama ”Gaudi Park” on saanut vaikutteita Park Güellistä. Sen taustalla olevassa graniittiseinässä on esillä taiteilja Irina Zatulovskajan töitä teoksesta Psalmi 104 – luomispsalmi.

Vierailla on mahdollisuus tutustua myös päärakennuksen ensimmäisen kerroksen tiloihin, joissa vierailevat ryhmät ruokailevat.

Pokrovaan pääsee helposti sekä junalla (Jorvaksen seisake) että linja-autolla (Jorvaksenkujan kohdalla sijaitseva pysäkki). Aikataulutiedot: hsl.fi