Kaksi tuoretta näyttelyä Joensuussa

Ajankohtaista | 11.07.2017

Ortodoksisen kulttuurikeskuksen tiloihin ripustetut Enkelielämän tie ja Ristikansan vaellus tutustuttavat Lintulan sisariston elämään ja ortodoksiseen elämäntapaan.

Kuva näyttelytiloista

Joensuussa sijaitsevan Ortodoksisen kulttuurikeskuksen tiloissa avautui kesäkuun alussa kaksi näyttelyä, jotka esittelevät ortodoksisuutta kiinnostavasti kahdesta eri näkökulmasta.

Ristikansan vaellus -näyttelyssä tutustutaan elävään ortodoksisuuteen arjessa ja juhlassa. Näyttely kertoo siitä, kuinka ortodoksinen kirkko vaikuttaa aivan tavallisen kirkon jäsenen elämään syntymästä hautaan saakka.

Enkelielämän tie -näyttely tarjoaa puolestaan mahdollisuuden tutustua Lintulan luostarin sisariston arkeen ja luostarin historiaan. Esillä on sisaristolle tärkeää esineistöä sekä valokuvia sisariston arjesta vuosikymmenien ajalta. Näyttely on esillä 15.11. saakka.

Lisäksi kulttuurikeskuksella ovat esillä Viipuri-säätiön lahjoittamat ikoninurkkaukset ja Pentti Oksasen akvarellinäyttely Suomen ortodoksiset kirkot ja tsasounat. Yläkerrassa vierailijalla on mahdollisuus nähdä 1700- ja 1800- luvulta peräisin olevat ikonostaasit.

Näyttelyt ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–15. Tiistaista perjantaihin pääsymaksu 5 euroa (sisältää opastuksen). Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Samalla vierailulla on mahdollisuus tutustua myös Ortodoksisen seminaarin kirkkoon. Kirkko on avoinna tutustumista varten 4.8. saakka maanantaista perjantaihin klo 10–16.

Kulttuurikeskuksen tiloissa toimiva ravintola Elias on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–15 (lounas tarjolla klo 10.30–14).

Lisätietoa: http://ortodoksinenkulttuurikeskus.fi/fi/etusivu

Kuva: Henna Hietainen