Pyhän perheen tsasounan vihkiminen Uukuniemellä 10.7.

Ajankohtaista | 07.07.2017

Andreas Hännisen rakennuttaman yksityisen tsasounan vihkii käyttöön pastori Aarne Ylä-Jussila.

Vihittävä tsasouna ulkopuolelta

Andreas Hännisen Uukuniemen Akkakalliolle rakentama Pyhän perheen ja Konevitsalaisen Jumalanäidin ikonin tsasouna vihitään käyttöön maanantaina 10.7., jolloin vietetään myös pyhäkön praasniekkapäivää, Konevitsalaisen Jumalanäidin ikonin juhlaa.

Pyhäkön vihkii pastori Aarne Ylä-Jussila ja kanttorina toimii Jarmo Huttu.

Vihkimisjuhlan ohjelma alkaa tsasounalle kokoontumisella kello 10. Pyhäköltä kuljetaan ristisaatossa Kirkkolammen rantaan (noin 200 metriä), jossa toimitetaan vedenpyhitys. Ristisaatto palaa tsasounalle, joka vihmotaan pyhitetyllä vedellä. Tämän jälkeen tsasounassa toimitetaan liturgia, joka päättyy noin kello 12. Palveluksen jälkeen keittolounas ja praasniekkaohjelmaa Savo-Karjalan virkistyskeskuksella (Uukuniementie 1197). Paikkakunnan ortodoksista historiaa käsittelevän juhlapuheen pitää professori Veijo Saloheimo. Ohjelmassa on myös muita puheita sekä musiikkia. Juhlassa esiintyvät kanteleensoittaja Aino Vuolli ja äänelläitkijä Pirkko Fihlman. Tilaisuus päättyy Karjalaisten lauluun ja lähtökahveihin.

Pyhän perheen ja Konevitsalaisen Jumalanäidin ikonin tsasounan osoite on Uukuniementie 1043. Tsasouna on aina avoinna vierailijoille.

Kuva: Andreas Hänninen