Avointen ovien iltapäivä Joensuussa 7.6.

Tapahtuma | 05.06.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Arkkipiispa Leo vihkii käyttöön Ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja Ortodoksisen seminaarin piha-alueen.

Kuva uusitusta pihasta

Arkkipiispa Leo vihkii keskiviikkona 7.6. kello 17 käyttöön Ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja Ortodoksisen seminaarin yhteisen, kokonaan uusitun piha-alueen.

Tapahtuman yhteydessä Vetovoimaa ortodoksisesta kulttuurista -hanke, Ortodoksisen kulttuurin säätiö ja Ortodoksinen seminaari järjestävät koko iltapäivän kestävän avointen ovien tilaisuuden, jossa esittäytyvät sekä järjestävät tahot että Suomen ortodoksisen kirkon yhteistyöjärjestöt, molemmat luostarit ja muut kirkkoa lähellä olevat toimijat. Tapahtuma alkaa kello 15 ja päättyy kello 19.30.

Ennen avointen ovien tapahtumaa Ortodoksisella kulttuurikeskuksella järjestetään kutsuvierastilaisuus, jossa arkkipiispa Leo avaa kulttuurikeskuksen uudet näyttelyt.

Vetovoimaa ortodoksisesta kulttuurista –hankkeen puitteissa toteutettu Ristikansan vaellus on kulttuurikeskuksen uusi pysyvä näyttely. Valokuvia, tekstejä ja esineitä sisältävän näyttelyn ideana on kuvata kävijälle kirkon läsnäoloa ihmisen elämässä syntymästä kuolemaan asti. Hankkeen henkilöstön lisäksi näyttelyä ovat olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa Antti Narmala Valamon konservointilaitokselta, Tarja Raninen-Siiskonen ja Iiris Heino Pohjois-Karjalan museosta sekä Henna Hietainen RIISAsta.

Vaihtuvien näyttelyiden tilassa avautuu puolestaan Ortodoksisen kulttuurin säätiön toteuttama Enkelielämän tie –kokonaisuus, joka kertoo esinein ja kuvin Lintulan luostarista. Näyttelyn ovat koonneet Tarja Raninen-Siiskonen ja Jaana Palve-Karppanen.

Kello 15 Ortodoksisen seminaarin johtaja, pastori Mikko Sidoroff toivottaa yleisön tervetulleeksi avointen ovien tapahtumaan. Kulttuurikeskuksen tiloihin ja näyttelyihin sekä seminaarin kirkkoon voi tutustua iltaan asti omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla, jotka alkavat kello 16 (kulttuurikeskus ja uudet näyttelyt) ja 16.30 (seminaarin kirkko).

Pihan teltoissa (sateen sattuessa kulttuurikeskuksen tiloissa) toimintaansa esittelevät Valamon ja Lintulan luostarit, Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry, Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry, Filantropia ry, kansainvälinen kirkkomusiikkiyhdistys ISOCM ry, Karjalan kielen seura ry sekä partiolippukunta Karjalan korvenkävijät. Myös Ravintola Elias palvelee kello 19.30 saakka.

Tapahtuman muu ohjelma etenee seuraavasti:

  • 15.30 Äiti Ksenia luennoi kulttuurikeskuksen alasalissa otsikolla ”Lintulan pyhän Kolminaisuuden luostarin tulo Palokkiin ja luostarin elämä tänä päivänä”
  • 17.00 Ehtoopalvelus seminaarin kirkossa ja pihan siunaaminen käyttöön
  • 18.00 ja 19.00 Muinaisvenäläistä kirkkomusiikkia, venäläinen lauluyhtye Klyuch Razumeniya esiintyy

Kuva: Jaana Pössi