Minun Valamoni – Tarinoita luostarista

Ajankohtaista | 19.05.2017

Heinäveden Valamosta kertova kirja julkaistaan tiistaina 23.5. Uspenskin katedraalissa.

Valamon luostarin pääkirkko

Uspenskin katedraalissa järjestetään tiistaina 23.5. tilaisuus, jossa julkaistaan kirjailija Annina Holmbergin, tietokirjailija Olli Löytyn ja käsikirjoittaja Taina Westin toimittama kirja Minun Valamoni – Tarinoita luostarista.

Kirjapajan kustantama teos kertoo Heinäveden Papinniemessä sijaitsevasta luostarista, sen kävijöistä ja asukkaista, tarinoista ja tapahtumista.

Valamo tarjoaa joillekin kodin ja elämäntavan, toisille lepopaikan ja hengähdystauon. Tässä kirjassa Valamon kävijät ja siellä asuvat kertovat, mitä luostari heille merkitsee, millaisia ovia se on heidän elämässään avannut ja sulkenut. Omakohtaisia kertomuksia rytmittävät pienet tarinalliset makupalat Valamon elämästä ennen ja nyt.

Minun Valamoni -kirjassa kirjoittavat kirjan toimittajien lisäksi Hannu-Pekka Björkman, Samuli Edelmann, Kalle Holmberg, Martta Holopainen, Johannes Lahtela, Torsti Lehtinen, Tapio Liinoja, Taina Ratia, Kake Randelin, Johannes Remy, Irina Ritvanen, Anna-Leena Sipilä ja Tuula-Liina Varis.

Kirjaan on haastateltu luostarin johtajaa arkkimandriitta Sergeitä, munkkidiakoni Nasaria, munkki Simeonia, metropoliitta Panteleimonia sekä Valamon työntekijöitä Maria Matsia, Tapio Mäkitaloa ja Rami Lehoniemeä.

Kutsuvierastilaisuus alkaa rukouspalveluksella kello 14 ja jatkuu kryptassa kello 14.30.

Kirjaa voi tilata Kirjapajan verkkokaupasta: http://kauppakv.fi/sis/servlets/ProductServlet?action=quicksearch&siteId=LastenKeskus&info=Minun+valamoni