Katekumeenikurssille syksyllä?

Ajankohtaista | 10.05.2017

Kirkkoon liittymistä harkitseville suunnattujen kurssien aikataulut alkavat jo hahmottua.

Risti puupohjalla

Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä edeltää aina tutustuminen kirkon oppiin ja liturgiseen elämään. Tätä tutustumisvaihetta kutsutaan katekumeeniajaksi.

Kirkkoon voi tutustua kahdella tavalla: joko yksityisesti seurakunnan papiston antaman ohjauksen mukaisesti tai osallistumalla seurakunnassa järjestettävään katekumeeniopetukseen.

Katekumeeniopetus käynnistyy seurakunnissa yleensä syksyllä ja jatkuu aina pääsiäisen vaiheille saakka. Tulevana syksynä ryhmäopetus käynnistyy ainakin seuraavissa seurakunnissa:

Helsinki

Neljä ryhmää. Kokoontumispaikkoina Helsingin keskusta, Myllypuron toimintakeskus, Espoo ja Vantaa. Sähköinen ilmoittautuminen on jo alkanut osoitteessa https://www.mvsoy.fi/ort/helsinki/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=fcdfa6897a4eac8d54e8ca0e6ebca29c85&lang=fi

Ortodoksisuudesta kiinnostuneille tarkoitettu katekumeeni-info pidetään Uspenskin katedraalissa 17.5. klo 18.45.

Katekumeeniryhmien syksyn aloitustilaisuus pidetään seurakuntasalilla 6.9. kello 18. Lisäksi kirkkoon liittymistä harkitseville järjestetään Tutustu ortodoksisuuteen -päivä lauantaina 16.9. kello 9-16.

Hamina

Katekumeenikurssi käynnistyy syyskuussa nimellä Ortodoksisuus tutuksi. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot seurakunnan omilta sivuilta.

Jyväskylä

Katekumeenikurssi alkaa syyskuussa nimellä Ortodoksisuus tutuksi. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot lähempänä Jyväskylän seurakunnan omilta sivuilta.

Kajaani

Katekumeenikurssi alkaa tiistaina 12.9. klo 18 seurakuntasalissa. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot seurakunnan omilta sivuilta.

Kuopio

Katekumeenikurssi alkamassa syksyllä, aikataulu tarkentuu myöhemmin. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot Kuopion seurakunnan omilta sivuilta.

Lappi

Seurakunnassa käynnistyy netissä järjestettävä Ortodoksia-kurssi. Opetusta on torstaisin klo 18–19.30 seuraavasti: 26.10.–30.11. (kuusi kertaa) ja 8.2.–29.3. (seitsemän kertaa). Kurssille voi ilmoittautua sähköpostilla rauno.pietarinen@ort.fi. Jos halukkaita ilmoittautuu paljon, etusija annetaan Lapin alueella asuville. Osallistumiseen tarvitaan tietokone ja nettiyhteys. Kuuloke-mikrofoni-yhdistelmä on suositeltava. 

Oulu

Katekumeenikurssi alkaa seurakuntasalilla torstaina 21.9. klo 18. Ei ennakkoilmoittautumista. Myös Raahessa käynnistyy katekumeenikurssi, mutta sen aikataulut eivät ole vielä varmistuneet. Lisätiedot Oulun seurakunnan omilta sivuilta.

Tampere

Katekumeenikurssi alkaa seurakuntasalilla tiistaina 12.9. klo 18.

Ortodoksisuudesta kiinnostuneille suunnattu katekumeeni-info järjestetään Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa (seurakunnan pääpyhäkkö) tiistaina 30.5. kello 18. Ilmoittautumisia syksyn kurssille otetaan vastaan jo tässä infossa.

Lisäksi seurakunta osallistuu 10.8. Tampereen Tapahtumien yöhön. Kirkolla järjestetään silloin jälleen Tuohusten yö ja tapahtumassa on myös katekumeeni-infopiste, joka palvelee klo 18–22.

Vaasa

Katekumeenikurssi alkaa lauantaina 26.8. klo 16. Ei ennakkoilmoittautumista. Katekumeeniopetusta järjestetään myös Seinäjoella. Lisätiedot Vaasan seurakunnan omilta sivuilta ja seurakunnan Facebook-sivulta.

Kysyttävää kirkkoon liittymisestä? Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@ort.fi tai täytä oheinen kyselylomake.