Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.

Tapahtuma | 02.01.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.

Kaikkialla maailmassa rukoillaan krisittyjen ykseyden puolesta joka päivä. Yhteinen rukous kulminoituu erityisen näkyvästi kahdeksan päivän jaksoon. Samaan aikaan kaikkialla maailmassa rukoillaan yhteisten tekstien pohjalta. Kun rukoilemme, yhdistymme laajaan rukousketjuun maapallon ympäri.

Tämänvuotisen rukousviikon teema on sovinto: ”Kristuksen rakkaus johtaa meidät sovintoon.

Sovinnon syvin olemus on anteeksiantaminen ja -saaminen sekä rauha. Sovinto Jumalan kanssa on kristillisen uskon keskeinen sanoma. Jumala lähetti ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan, jotta ihmiset oppisivat hänessä tuntemaan Jumalan perimmäisen olemuksen, rakkauden. Kristuksessa ihminen saa osakseen Jumalan itsensä sovintona ja rakkautena. 

Tämä ”Kristuksen rakkaus”, kuten Korinttilaiskirjeessä sanotaan, ”pakottaa meitä” rakastamaan edelleen ja edistämään sovintoa kaikkialla siellä, missä elämme.  Rikkoutunut maailmamme kaipaa sovintoa, ihmissuhteiden sovittelua ja rauhaa eri ihmisryhmien välille. Ympärillämme oleva todellisuus kutsuu kristittyjä yhteiseen rauhan ja sovinnon työhön.

Kotimaamme itsenäistymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta. Vuosi 2017 on myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston juhlavuosi sen täyttäessä 100 vuotta. Vuoden aikana juhlimme sekä omaa historiaamme suomalaisina kirkkoina että katsomme eteenpäin yhteistyön merkeissä. 

Tammikuun rukousviikko tarjoaa luontevat mahdollisuudet ekumeenisten juhlien järjestämiseen ja ennen kaikkea yhteiseen rukoukseen ja sovinnon sanoman esiin tuomiseen ja ykseyden rakentamiseen. 

Ekumeeniseen rukousviikkoon liittyviä tilaisuuksia järjestetään tänä vuonna monissa ortodoksisissa seurakunnissa – ainakin Helsingin, Iisalmen, Kuopion, Taipaleen, Turun, Tampereen ja Saimaan seurakunnassa. 

Tietoa tilaisuuksista löytyy seurakuntien nettisivuilta ja Facebook-sivuilta.

Sunnuntain 22.1. kolehti kannetaan kirkoissa ekumeenisen työn edistämiseen Suomen Ekumeenisen Neuvoston kautta. Päivän radioitava jumalanpalvelus on ekumeeninen palvelus, joka lähetetään Oulusta.

15.1.2017