Ikonien kultauskurssi Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä 28.-29.1.2017

Tapahtuma | 21.12.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Ikonimaalauksen salaisuudet” -kultauskurssilla kultaus valmistetaan tarkoitusta varten valmistelulle korkealaatuiselle ikonipohjalle. Kultaus tehdään bolus/polimenttikultauksena, osittain mattakultauksena, osittain kiiltokultauksena. Sädekehä ornamentoidaan ja osittain kiiltokullataan.

Kurssilla opetetaan runsaasti ikonikultaukseen liittyviä vanhoja niksejä ja työmenetelmiä, jotka ovat olleet käytössä salaisuuksina ainoastaan mestareiden työhuoneilla ja joiden avulla jokainen ikonimaalari onnistuu valmistamaan kauniin ikonikultauksen.

Kurssin hinta on 360 €, sisältäen alv:n 24%, lounaat ja iltapäiväkahvit Sofian ravintolassa ja kultausvälineiden käytön. Kurssimaksu ei sisällä kurssia varten valmistettua ikonilautaa eikä lehtikultaa. Näiden hinta on n. 135 €, jotka laskutetaan kurssin loputtua.

Kurssin opettajana on kultaajamestari Raimo Snellman.

Varaukset ja tiedustelut: Kultaajamestari Raimo Snellman p. 0400 408 780 tai raimo@kultaus-snellman.fi

Tarkemmin tietoa kurssista Kulttuurikeskus Sofian sivuilla.

Sofia on ortodoksisessa hengessä toimiva kulttuurikeskus ja ihmisten kohtaamispaikka. Helsingin Vuosaaressa meren rannalla sijaitsevassa Sofiassa järjestetään kulttuuriin ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä seminaareja ja kursseja. Keskuksen kappelissa toimitetaan päivittäin jumalanpalveluksia. 

Tapahtuma päivitetty 21.12.2016