Tiistaiseura - mahdollisuuksien keidas -tapahtuma Rovaniemellä 8.–9.10.

Tapahtuma | 25.08.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 130 vuotta siitä, kun ensimmäinen tiistaiseura aloitti toimintansa. Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta haluaa nostaa esille tätä merkkipaalua luomalla katseet eteenpäin: mitä on tiistaiseura ja vapaaehtoinen ryhmätoiminta tässä ajassa? 

Vuoden teema on ”Tiistaiseura – mahdollisuuksien keidas”. Tällä halutaan korostaa tiistaiseuran joustavan toiminnan mallia: valintamahdollisuuksia on paljon ja lähtökohtana on aina paikallisuus, lähiympäristössä ilmenevä halu toimia ryhmänä ortodoksisilla etumerkeillä ja seurakuntatyötä tukien.

Lauantaina 8.10. toimitetaan kello 18 Rovaniemen Pyhän apostoli Andreaksen kirkossa vigilia, jonka jälkeen kokoonnutaan teeiltaan Petsamo-saliin. Teen lomassa käydään keskustelua.

Sunnuntaina kello 10 alkavan liturgian jälkeen nautitaan Petsamo-salissa kevyt ateria. Sen päätyttyä piispa Arseni avaa tilaisuuden. PSHV esittelee ajatuksia tiistaiseurasta seurakunnan toiminnan tukimuotona. Tämän jälkeen esitetään pari-kolme kysymystä, joita työstetään muutaman hengen ryhmissä. Ryhmät kertovat ajatuksiaan. Tätä seuraa yhteenveto ja loppusanat. Seurakunnassa vierailee myös PSHV:n toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander.

Lounaan jälkeisen ohjelman kesto on noin tunti.