Tiistaiseura - mahdollisuuksien keidas -tapahtuma Raumalla 24.–25.9.

Tapahtuma | 25.08.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta järjestää seurakuntatapahtuman Rauman Pyhän Nikolaoksen rukoushuoneen 55-vuotisjuhlan ja Rauman tiistaiseuran 60-vuotisjuhlan merkeissä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 130 vuotta siitä, kun ensimmäinen tiistaiseura aloitti toimintansa. Raumallakin tiistaiseuratoiminta on jatkunut jo parin sukupolven ajan! Veljeskunta haluaa tässä yhteydessä luoda katseet eteenpäin: mitä on tiistaiseura ja vapaaehtoinen ryhmätoiminta meidän aikanamme? 

Vuoden teema on ”Tiistaiseura – mahdollisuuksien keidas”. Tällä halutaan korostaa tiistaiseuran joustavan toiminnan mallia: valintamahdollisuuksia on paljon ja lähtökohtana on aina paikallisuus, lähiympäristössä ilmenevä halu toimia ryhmänä ortodoksisilla etumerkeillä ja seurakuntatyötä tukien.

Lauantaina 24.9. toimitetaan kello 18 pyhän Nikolaoksen rukoushuoneessa vigilia, jonka jälkeen kokoonnutaan teeiltaan. Teen lomassa käydään keskustelua.

Sunnuntaina 25.9. kello 10 alkavan liturgian jälkeen seurakunta tarjoaa aterian. Kirkkoherra, isä Ion Durac toivottaa osallistujat tervetulleeksi ja kertoo rukoushuoneen ja tiistaiseuran vaiheista. Tapahtuma jatkuu keskustellen ja ryhmätöiden parissa. Piispa Arseni alustaa ja tuo esille joitakin ajatuksia tiistaiseurasta seurakunnan toiminnan tukimuotona. Tämän jälkeen esitetään pari-kolme kysymystä, joita pyydämme työstämään muutaman hengen ryhmissä. Ryhmät kertovat ajatuksiaan. Tätä seuraa yhteenveto ja loppusanat. Seurakunnassa vierailee myös PSHV:n toiminnanjohtaja isä Sergius Colliander.

Lounaan jälkeisen ohjelman kesto on noin tunti.