PSHV:n vuosijuhlat Jyväskylässä 14.–16.10.

Tapahtuma | 25.08.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan vuosijuhlia vietetään pe–su 14.–16.10. Järjestäjinä toimivat Jyväskylän seurakunta ja Tiistaiseura yhdessä Veljeskunnan kanssa.

Vuosijuhlat vietetään tiistaiseuratoiminnan 130-vuotisjuhlavuoden merkeissä Jyväskylässä, jossa jatkuu Sortavalan tiistaiseuran perinne. Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään on ohjelmassa yhteislaulua, alustuksia, ruokailua, yhdessäoloa ja tietysti jumalanpalveluksia.

Osallistumismaksua ei peritä, mutta ilmoittautuminen on silti tarpeen aterioiden mitoituksen kannalta. Ilmoittaudu Jyväskylän kirkkoherranvirastoon pe 6.10. mennessä puhelimitse 0206100380 tai sähköpostilla jyvaskyla@ort.fi

Jo kolmetoista vuosikymmentä on kulunut siitä, kun ensimmäinen Tiistaiseura alkoi kokoontua Sortavalassa. Kaupungin naisia kokoontui ompelupiiriin ja käsityöt myytiin myyjäisissä. Tuotot käytettiin vähävaraisten ihmisten avustamiseksi. Tämän ensimmäisen tiistaiseuran toiminta jatkui 17 vuotta, aina vuoteen 1903 saakka. Toiminta elpyi vuonna 1924, kun Sortavalan tiistaiseura rekisteröityi veljeskunnan ensimmäiseksi alaosastoksi.

Noista alkutaipaleen vuosista on pitkä aika, mutta perimmäinen tiistaiseura-aate näyttäisi säilyneen: kokouksissa halutaan oppia lisää omasta uskosta sekä osoittaa avunantoa lähellä ja kauempanakin oleville lähimmäisille – mieluiten hyvin konkreettisella tavalla.