Etiopia tänään -päivä kulttuurikeskus Sofiassa 27.8.

Tapahtuma | 24.08.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Etiopia-päivänä tutustutaan modernin Etiopian kulttuuriin ja kehitykseen ja Etiopian orientaaliortodoksiseen tewahedo-kirkkoon. Puhujana toimivat muun muassa Etiopian kunniakonsuli Elias Saboure, isä Mengistu Gobezie Worku, Filantropia ry:n toiminnanjohtaja Riina Nguyen ja MuM Henrica Fagerlund.

Lisäksi tilaisuudessa on suomalais-etiopialaisen akustisen yhteen Ääniä Le-Alem (suomennettuna ”ääniä maailman hyväksi/parantamiseksi”) konsertti. Yhtye soittaa omia jazz/reggae/akustisia sovituksia traditionaalisista etiopialaisista lauluista sekä samaan tyyliin sovitettuja suomalaisia suosikkikappaleita. Yhtyeessä on kolme suomalaista ja neljä etiopialaista jäsentä ja näyttävä soitinsetti: kitara, viulu, kontrabasso, jouhikko, kantele, mazinko ja erilaisia perkussioita. Toinen laulajista laulaa traditionaalista etiopialaista tyyliä ja toinen suomalaista folktyyliä.

Päivän aikana on mahdollisuus ostaa aitoa etiopialaista ruokaa festivaalikojusta Sofian pihalla. Juomia ja pikkupurtavaa voi ostaa Sofian vastaanotosta.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautuminen 26.8. mennessä: reception@sofia.fi tai puh. 010 277 900.