Enkelten liturgia -seminaari Sofiassa 2.4.

Tapahtuma | 21.03.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Kulttuurikeskus Sofiassa järjestetään lauantaina 2.4. kello 13–16 seminaari, jossa julkistetaan systemaattisen teologian professorina Itä-Suomen yliopistossa työskentelevän pappismunkki Serafim Seppälän uusin teos, Taivaalliset voimat.

Monet ovat osanneet odottaa teoksen ilmestymistä, sillä Seppälä luennoi enkeleistä viime elokuun kirkkopäivillä ja paljasti valmistelevansa aiheesta laajempaa esitystä. Yleisöluennolla sivuttujen teemojen lisäksi kirjassa tarkastellaan enkeleitä monesta muustakin näkökulmasta.

– Tämä on itse asiassa ensimmäinen kirja, jonka aiheeseen olen tarttunut niin sanotusti yleisön pyynnöstä. Sen kirjoittaminen oli kuitenkin poikkeuksellisen antoisa prosessi. Enkeliteeman kautta moni ajattelija on tavoittanut korkeimpia, puhtaimpia ja taivaallisimpia sfäärejä, mitä ihmismielen ulottuvilla on, ja niihin perehtyminen oli parhaimmillaan mykistävää. Lisäksi aihepiiri on kiehtova siksi, että ollaan aivan ortodoksisuuden ytimen tuntumassa, mutta samalla enkeliteema ylittää uskontokuntien ja uskontojen rajat, toteaa Seppälä.

Teoksessa enkeleitä lähestytäänkin niin keskiajan juutalaisuuden kuin ortodoksisen kirkonkin näkökulmista.

Kirjan julkaisutilaisuuteen liittyvässä seminaarissa Seppälä pyrkii tarjoamaan yleisölle läpileikkauksen aihepiiristä. Pääteemoja ovat enkelien läsnäolo liturgiassa ja se, mitä taivaallisesta jumalanpalveluksesta on kirjoitettu.

Seminaarin alkajaisiksi esiintyy ortodoksinen Efrosini-kuoro, jonka puolituntisessa matineassa kuullaan enkeliveisuja ja pääsiäistroparipotpuri. Luentojen välissä on lyhyt kahvitauko.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautumiset 1.4. mennessä osoitteeseen reception@sofia.fi tai puhelimitse numeroon 010 277 900.

Kuva: Kulttuurikeskus Sofia

21.3.2016