Lapin virtuaalikurssi alkaa

Ajankohtaista | 14.03.2016

Kolttakulttuurin henkiset juuret -kurssille voi ilmoittautua 29. maaliskuuta saakka.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Lapin ortodoksisen seurakunnan järjestämä virtuaalikurssi ”Kolttakulttuurin henkiset juuret” käsittelee pyhän Trifon Petsamolaisen perintöä. Kymmenen kahden oppitunnin jaksoa perehdyttävät kurssilaisia ortodoksisen uskon, pohjoisen luonnon ja Venäjän historian vaikutuksiin kolttakulttuuriin. Opetuksessa käsitellään myös ortodoksisen kirkon ihmis- ja luontokäsityksiä, elämän ja ajan pyhittämistä sekä hiljaisuuden, tunturien, meren ja äärettömän kohtaamista kolttakansan elämässä viimeksi kuluneiden 500 vuoden aikana.
Kurssi on ilmainen, mutta keskeyttäneiltä peritään 50 €. Kurssille voi ilmoittautua, jos käytettävissä on tietokone, internet-yhteys ja vielä mikrofonilla varustetut sankakuulokkeet. 
Opetusaika on torstaisin klo 12.15-13.45. Keväällä on viisi opintokertaa ja syksyllä kuusi. Ensimmäinen kerta 7.4.2016 on järjestelmän käytön harjoittelua. Kurssin opettajana toimii rovasti Rauno Pietarinen.
Kurssille voi hakeutua 29.3.2016 saakka.
Kurssi on herättänyt jo paljon kiinnostusta. Aiheesta teki 9-minuuttisen jutun myös Ylen paikallistoimitus. Ylen uutinen kurssista löytyy tästä linkistä: http://areena.yle.fi/1-3349509
Kolttakulttuurin henkiset juuret -kurssin ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.sogsakk.fi/virtuaalikoulu/
Kuva: Suomen ortodoksinen kirkko
14.3.2016