Uusi julkaisu raamatunluvun tueksi

Ajankohtaista | 08.03.2016

Opaskirja ohjaa tutustumaan Raamattuun ortodoksisesta näkökulmasta.

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta on julkaissut uuden suomennoksen yhdysvaltalaisen teologin, rovasti Thomas Hopkon (1939–2015) vuonna 1979 julkaistusta teoksesta Ohjeita Raamatun lukijalle.Nyt ilmestynyttä suomennosta on muokattu vastaamaan käytössä olevaa vuoden 1992 raamatunkäännöstä.
Pyhä Raamattu on uskomme peruspilareita ja sen itsenäisen tutkimisen tulisi kuulua ortodoksin arkeen. Rovasti Thomas Hopkon laatima opaskirjanen johdattaa tutustumaan Raamattuun ja antaa viittauksia raamatunkohtiin, jotka koskevat tavallista elämää.
Alkukirkon ajoista lähtien ovat kirkon opettajat nojanneet opetuksessaan Raamatun syvälliseen tutkisteluun. Pyhät kirjoitukset jäljennettiin käsin, eikä Raamattu kokonaisena kirjakokoelmana ollut kovin yleinen. Monet kristityt opettelivat laajoja Raamatun jaksoja ulkoa ja toistivat niitä mielessään.
Kuulkaamme! Ohjeita Raamatun lukijalle -opaskirja on suunnattu erityisesti lukijoille, jotka haluavat itsenäisesti uudistaa suhdettaan pyhään Raamattuun ortodoksisuuden hengessä. Opas soveltuu myös erinomaisesti raamattupiirien opintoaineistoksi.
Kirkollishallitus on tukenut kirjan julkaisemista. Kirkon antaman taloudellisen tuen myötä osa painoksesta jaetaan seurakunnille maksutta. Yksittäisen kappaleen hinta on veljeskunnan suoramyynnissä 3 euroa. Kymmenen kappaleen tai tätä suuremmissa erissä hinta on 2,20 euroa kappaleelta. Hintaan lisätään lähetyskulut.
Tilauksia voi tehdä veljeskunnan verkkosivuilla www.pshv.fi tai puhelimitse ti–to klo 10–14, p. 0206100490.
Kuva: Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta
8.3.2016
Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry. (PSHV) on vuonna 1885 perustettu Suomen ortodoksisen kirkon traditioon sitoutunut seurakuntien tukijärjestö, joka jäsenistönsä kautta palvelee paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.
Veljeskunta julkaisee ortodoksista kirjallisuutta, järjestää pyhiinvaelluksia, kursseja, leirejä ja hengellisiä tapahtumia. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä kirkon johdon, hiippakuntien, seurakuntien, ortodoksisten järjestöjen ja Valamon opiston kanssa.
Veljeskunnan jäsenmäärä on noin 3000.