Kirkko somessa -seminaari Valamossa 13.–14.4.

Tapahtuma | 02.03.2016
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Valamon opisto järjestää yhdessä Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan kanssa sosiaalisen median mahdollisuuksiin keskittyvän seminaarin otsikolla Kirkko somessa – ortodoksinen missio ja pastoraalinen huolenpito nettiympäristössä.

Seminaarin lähtökohtana on ajatus siitä, että internet, sosiaalinen media ja erilaiset sähköiset julkaisukanavat ovat jokapäiväinen osa monien kirkon jäsenten arkitodellisuutta. Niillä on nykyisin tärkeä rooli myös kirkon viestinnässä: sekä Suomen ortodoksinen kirkko että valtaosa seurakunnistakin käyttää nykyisin Facebookia yhtenä tiedotus- ja sitouttamiskanavana. Ortodoksisia teemoja käsitteleviä bloggaajia on useampiakin. Tulevaisuudessa jumalanpalvelusten, koulutustilaisuuksien ja muiden kirkollisten tapahtumien seuraaminen Periscopen kautta saattaa olla arkipäivää.

Sekä kirkon työntekijöille, luottamushenkilöille että kaikille näistä teemoista kiinnostuneille suunnatussa tapahtumassa pohditaan sitä, miten kirkon sanoma ja kristilliset arvot näkyvät tässä ympäristössä ja millaisia kokemuksia siitä on. Millaisia hyviä käytäntöjä olisi noudatettava esimerkiksi sosiaalisessa mediassa? Mikä on yksityistä, mikä julkista? Entä voiko sieluja hoitaa sosiaalisessa mediassa?

Vuorovaikutukselle rakentuvan seminaarin alustajina toimivat pastori Tuukka Rantanen, Sana papilta -blogia kirjoittava pastori Lars Ahlbäck, diakoni Juhana Sirén, koordinaattori Hannu Majamäki sekä Aamun Koiton toimitussihteeri Mari Vainio.

Ilmoittautumiset 30.3. mennessä osoitteessa www.valamo.fi/opisto tai puhelimitse (017) 570 1401 tai sähköpostilla kurssit@valamo.fi.

Lisätietoa seminaarista saa Valamon opiston sivuilta.

Kuvat: Miro Järnefelt

2.3.2016