Äitiydellä on kirkossa monet kasvot

Ajankohtaista | 22.02.2016

Ehdotuksia palmusunnuntaina palkittavista äideistä voi tehdä 11. maaliskuuta saakka.

Suomen ortodoksiseen kirkkoon on vakiintunut kaunis tapa osoittaa palmusunnuntaina tunnustusta ansioituneille äideille. Vuodesta 1994 saakka arkkipiispa on myöntänyt hiippakuntien, seurakuntien ja seurakuntien jäsenten aloitteesta Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan ritarimerkin kirkon elämälle eri tavoin omistautuneille äideille.Tuo omistautuminen voi saada hyvinkin erilaisia muotoja. Palkitut äidit ovat toimineet paitsi kasvattajina myös ohjaajina, tukijoina ja aktiivisina toimijoina seurakunnassa. Mukana on ollut äitejä, isoäitejä, adoptio- ja sijaisäitejä ja muilla tavoin äidillistä huolenpitoa tarjonneita naisia, joiden elämässä ortodoksisuus on vaikuttanut myönteisesti lähipiirissä ja säteillyt siitä myös koko kirkkoon.
Ehdotukset tänä vuonna palkittavista äideistä tulee tehdä 11.3. mennessä. Vapaamuotoiset ehdotukset, joihin on liitetty ehdokkaiden yhteystiedot, tulee toimittaa kirkkoherrojen kautta Karjalan hiippakunnan kansliaan 11.3. mennessä joko sähköpostitse (karjalan.hiippakunta@ort.fi) tai postitse (Karjalankatu 1, 70110 Kuopio).
Arkkipiispa Leo toivoo saavansa ehdotuksia jokaisesta seurakunnasta.
Äitien juhlahetki ja ansiomerkkien luovutustilaisuus pidetään Kuopiossa Pyhän Nikolaoksen katedraalissa palmusunnuntain liturgian yhteydessä 20.3.2016.
22.2.2016