Paastokalenteri johdattaa juhlaan

Ajankohtaista | 22.01.2016

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n julkaisema paastokalenteri on kuin paaston peruskurssi kouluikäisille.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry julkaisi muutamia vuosia sitten julistemuotoisen paastokalenterin otsikolla Paastomatkani. Kalenteria on edelleen saatavana ONL:n verkkokaupasta. 
Mikaela Mughalin maalaamaan Paastomatkani -julisteeseen (50 x 70 cm) on kuvattu polku sovintosunnuntaista aina Kristuksen ylösnousemusjuhlaan eli pääsiäiseen saakka. 
Jokaisen päivän kohdalle on merkitty pieni paastotehtävä. Tehtävät vaihtelevat tiedon etsinnästä ja ulkoa opettelusta rukoukseen, lähimmäisten huomioimiseen ja kotitöissä auttamiseen. Matkan varrella esiin nousevat lapsia innostavalla tavalla kaikki keskeisimmät ortodoksisen kirkon paasto-opetuksen kuuluvat asiat. Kalenterin mukana saa myös pieniä tarroja, joita voi liimata paastopolulle etenemisen merkiksi.
Kalenterin hinta on 5 euroa. Se postitetaan yleensä taitettuna. Jos omansa haluaa perille postitusputkessa (kalliimpi toimitus), siitä on mainittava tilauksen vahvistamisen yhteydessä Viestini kauppaan -kohdassa. Asiasta voi olla myös yhteydessä ONL:n toimistoon.
Kuva: ONL ry
22.1.2016