Raamattuvisa lähestyy

Ajankohtaista | 11.01.2016

Arkkipiispa Leo on yksi viides- ja kuudesluokkalaisille suunnatun tietokilpailun suojelijoista.

Seurakuntaopisto Agricola järjestää tänäkin keväänä 5.- ja 6.-luokkalaisille valtakunnallisen raamattuaiheisen kilpailun, Raamattuvisan. Yhteistyössä Opetushallituksen ja Kirkkohallituksen kanssa toteutettavan visan suojelijoina toimivat arkkipiispa Leo, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen ja katolisen kirkon piispa Teemu Sippo SCJ.Kyseessä on joukkuekilpailu. Jokaisessa joukkueessa on kolme jäsentä. Joukkue voi edustaa myös suurempaa ryhmää. Taustaryhmä saa auttaa edustusjoukkuetta kilpailussa tablettien tai puhelimen välityksellä. Taustaryhmän koosta ja roolista voidaan päättää uskonnonopetusryhmässä.
Kolmehenkisten joukkueiden kisailmoittautumisesta huolehtivat opettajat. Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 24. tammikuuta.
Kilpailun ensimmäinen vaihe kisataan kouluissa tiistaina 2. helmikuuta. Toisen vaiheen kilpailut käydään seurakunnissa tiistaina 5. huhtikuuta. Finaali järjestetään Helsingissä lauantaina 23. huhtikuuta. Visan pääpalkinnot ovat rahapalkintoja.
Tänä vuonna Raamattuvisan teemana on Vieraasta tutuksi.
- Raamattu on täynnä viittauksia Jumalan armolliseen ja myötätuntoiseen rakkauteen. Vieraankin kohtaamisessa pitäisi lähteä siitä, että kohtaamme ystäviä, kommentoi arkkipiispa Leo kilpailun teemaa Raamattuvisan kotisivuilla.
Visassa tutustaan länsimaista kulttuuria muovanneisiin Raamatun kertomuksiin, kehitetään ajattelun ja oppimaan oppimisen taitoja, opetellaan lukemaan symboleita ja ymmärtämään uskonnollista kieltä taiteen avulla sekä opetellaan keskustelemaan uskonnollisista kysymyksistä erilaisia näkemyksiä kunnioittaen. Samalla harjoitellaan kriittistä mediankulutaitoa ja opetellaan tieto- ja viestintätekniikkataitoja. Visan toteutuksessa on huomioitu sekä uudet opetussuunnitelman perusteiden laaja-alaisen oppimisen tavoitteet sekä 5.- ja 6.-luokkien uudet, uskonnon sekä aidinkielen ja kirjallisuuden oppimistavoitteet.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.raamattuvisa.info
11.1.2016