Kirkkokalenteri vuodelle 2015 on ilmestynyt

Ajankohtaista | 03.11.2014

Kirkkovuoden kiertoa voi seurata myös ONL:n tai Lintulan luostarin julkaisemasta seinäkalenterista.

Vuoden 2015 Ortodoksinen kalenteri julkaistiin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Helsingin kirjamessuilla. Ortodoksisen Kirjallisuuden Julkaisuneuvoston julkaisema taskukalenteri on hyvä opas kirkkovuoteen, sillä siitä löytyvät kirkkovuoden kierrossa muisteltavien pyhien nimet, paasto-ohjeet ja kullekin päivälle määrätyt Raamatun lukukappaleet.Muovikantinen taskukalenteri on myös pieni hakuteos, sillä se sisältää Suomen kaikkien ortodoksisten seurakuntien ja luostareiden yhteystiedot, pyhäkköjen osoitteet ja tietoa kirkon piirissä toimivista järjestöistä. Peruskalenterin lisäksi myynnissä on myös liturgiset ohjeet liitteenä sisältävä kalenteri, joka on tarkoitettu lähinnä papiston ja kanttorien käyttöön. Vuoden 2015 kalenterin kansiväri on syvä viininpunainen.
Ortodoksisten Nuorten Liiton käytännöllinen kalenterijuliste antaa puolestaan yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan kirkkovuoden juhla- ja paastoajoista. Suurten juhlien lisäksi kalenteriin on merkitty myös valittujen pyhien muistopäivät. Siitä löytyvät myös kirkon keskeisimmät yhteystiedot.
Myös Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari on julkaissut seinäkalenterin. Kirkkovuoden kierrosta muistuttavan kalenterin teemana ovat tällä kertaa pyhät ihmiset - erityisesti vuonna 2013 pyhäksi kanonisoitu pyhittäjä Porfyrios Kausokalivialainen, jonka opetuksista on poimittu harkittu sitaatti joka kuukauden kohdalle. Kalenteri on kuvitettu maisema- ja tuokiokuvilla Lintulasta.
Kirkkokalenteria myy esimerkiksi Maahenki -kustantamo. Sen voi tilata puhelimitse numerosta 09 7512 020 tai sähköpostitse osoitteella maahenki@msl.fi. Kalenteria on myynnissä myös Valamon muistoesinemyymälä Tuohuksessa ja useimmissa seurakunnissa. Peruskalenteri maksaa 13 euroa, liturgisin ohjein varustettu kalenteri 14,50.
Kalenterijulisteen voi ostaa ONL:n verkkokaupasta osoitteesta onl.fi. Kalenteri postitetaan taitettuna. Jos julisteen haluaa toimitettavaksi postitusputkessa, postikulut ovat hieman suuremmat. Toiveesta on myös ilmoitettava tilauksen vahvistamisen yhteydessä. Julisteen hinta on 7 euroa.
Lintulan luostarin kalenteria saa luostarin omasta verkkokaupasta osoitteesta www.lintulanluostari.fi. Kalenteri maksaa 9,50 euroa.
3.11.2014