Koptien paavi vierailulle Helsinkiin juhannuksena

Ajankohtaista | 13.06.2014

Koptien paavi Tawadros II vierailee Helsingissä juhannuksen alla 21.–23.6. Arkkipiispa Leo on läsnä paavin toimittamassa liturgiassa Uspenskin katedraalissa 22.6.

Hänen Autuutensa koptien paavi Tawadros II, Aleksandrian 118. koptikirkon johtaja, vierailee Helsingissä juhannuksen alla 21.–23.6. Hänen vierailunsa tarkoituksena on tavata paikallisia kopti-ortodokseja.
Sunnuntaina 22.6. koptien paavi Tawadros toimittaa jumalallisen liturgian Uspenskin katedraalissa kello 7. Korkeasti pyhitetty Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo on läsnä liturgiassa. Palvelus toimitetaan arabian ja englannin kielillä. Suomenkielinen liturgia, jossa voi osallistua ehtoolliseen, toimitetaan katedraalissa aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti sunnuntaina kello 10.
Paavi Tawadros tapaa vierailunsa aikana katolisen kirkon piispa Teemu Sipon ja luterilaisen kirkon piispa Tapio Luoman kanssa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa paavin vastaan vierailun aikana.
Arkkipiispa Leo isännöi yhteisen juhlalounaan paavi Tawadroksen ja Aleksandrian patriarkka Teodoroksen kunniaksi. Patriarkka Teodoros II on Suomessa virallisella vierailulla 23.–30.6.

Aleksandrian patriarkka Teodoros (vas.) ja koptien paavi Tawadros.
Koptit ovat Egyptin suurin kristillinen yhteisö. Tawadros on johtanut koptikirkkoa marraskuusta 2012 lähtien. Kirkkoon kuuluu lähes 10 miljoonaa jäsentä, mikä on Egyptin yli 80 miljoonasta asukkaasta noin 10 prosenttia (tiedot perustuvat vuoteen 2012). Koptien tilanne Egyptissä on vaikea ja he ovat usein joutuneet vainojen kohteeksi. (Lue tästä uutinen vuodelta 2011).
 
Vierailun ohjelma sunnuntaina 22.6.:
Klo 7 Liturgia Uspenskin katedraalissa
Klo 10.30–13.30 Lounas ja hengellistä opetusta seurakuntasalissa (Unioninkatu 39 A, sisäpiha). Opetus pidetään arabiaksi ja englanniksi.
Klo 16 Tiedotustilaisuus medialle seurakuntasalissa (Unioninkatu 39 A, sisäpiha).
Kopti-ortodoksinen kirkko toivottaa kaikki tervetulleeksi liturgiaan ja sen jälkeiseen ohjelmaan!
 
Kuvat: The Orthodox Church Info ja cnewa.org
Koptikirkon viralliset sivut
13.6.2014