Ouluun uusi pappi

Ajankohtaista | 26.05.2014

Oulun seurakunnan toisen papin toimeen valittiin 25.5. pastori TM Tuukka Rantanen. Hän aloittaa toimessaan 3.6.

Oulun seurakuntavaltuusto päätti yksimielisesti kokouksessaan 25.5.2014 valita pastori TM Tuukka Rantasen (s. 1976) Oulun seurakunnan toisen papin toimeen. Isä Tuukka aloittaa toimessaan 3.6.2014.
Tuukka Rantanen valmistui teologian maisteriksi huhtikuussa Itä-Suomen yliopistosta. Oulun metropoliitan tehtävien hoitaja Joensuun piispa Arseni vihki hänet papiksi Neitseen Marian ilmestysjuhlan eli ilosanoman juhlan liturgiassa Ortodoksisen seminaarin Pyhän Johannes Teologin ja Karjalan valistajien kirkossa Joensuussa 25. maaliskuuta.
Aiemmin toimittajana työskennellyt isä Tuukka toimi teologian opintojensa ohella reilut kaksi vuotta Suomen ortodoksisen kirkon osa-aikaisena tiedottajana, mutta nyt papin töiden alkaessa tiedottajan työt päättyvät.
Millaisena koit kirkkokunnan tiedotuksen parissa työskentelemisen?
– Työ tiedotustiimissä on ollut mielenkiintoista ja motivoivaa, viestintähän on yksi Kirkon päätehtävistä. Perustiedottamisen ohella sain olla mukana käynnistämässä Ortodoksit Suomessa -fb sivuja sekä luomassa ort.fi:n podcast- eli äänitearkistoa, jossa pystyin hyödyntämään aiempaa radiotoimittajan kokemustani. Vaikka tiedottajan työt nyt osaltani loppuvat, viestintä jatkuu eri muodoissaan varmasti myös papin työssä.
Aiotko vielä jatkaa kirkon tiedotuksessa esimerkiksi avustajana?
– Toistaiseksi en, sillä nyt haluan keskittyä nimenomaan seurakuntatyöhön ja aikaa pitää löytää myös omalle perheelle. Mutta kenties saatan joitakin podcast-äänityksiä ort.fi:hin joskus tehdä.
Millä mielellä lähdet Ouluun? Minkälaisia suunnitelmia, toiveita tai tavoitteita sinulla on?
– Hyvillä mielin! Oulu on hieno kaupunki ja tapaamiset seurakuntalaisten kanssa niin Oulussa kuin muuallakin ovat olleet rohkaisevia. Aiemmissa töissäni olen kohdannut hyvin monenlaisia ihmisiä ja tilanteita, minkä uskon olevan hyvää kokemusta nyt alkavia tehtäviä ajatellen. Koen vahvasti, että juuri pappeus on ensisijainen kutsumukseni ja iloitsen siitä, että saan aloittaa nimenomaan toisena pappina ja keskittyä papin perustyöhön. Suunnitelmissa, toiveissa ja tavoitteissa tällä hetkellä on siis yksinkertaisesti se, että oppisin hoitamaan tulevat tehtäväni mahdollisimman hyvin ja voisin palvella Jumalaa ja ihmisiä kiitollisin mielin.

Pastori Tuukka Rantanen jakamassa ehtoollista Ortodoksisen seminaarin Pyhän Johannes Teologin ja Karjalan valistajien kirkossa Joensuussa.
 
Tutustu tästä Oulun ortodoksiseen seurakuntaan. Sivuilla voi lukea muun muassa seurakunnan kirkkoherra Marko Patrosen saamasta ansiomerkistä.
26.5.2014