Vuoden työntekijäksi Mika Kangasaho

Ajankohtaista | 21.05.2014

Ortodoksisen kirkon työntekijöiden koulutustapahtuma järjestettiin Jyväskylässä 19.–20.5., jonka yhteydessä valittiin ensimmäistä kertaa vuoden työntekijä.

Ortodoksisen kirkon työntekijöiden koulutustapahtuman yhteydessä valittiin ensimmäistä kertaa vuoden työntekijä. Palkinto meni tänä vuonna Tampereen seurakunnan vahtimestari Mika Kangasaholle.Palkitsemisen perusteluissa mainittiin, että tänä vuonna haluttiin erityisesti palkita vahtimestareiden tekemä näkymätön työ. Se huomataan helposti vasta silloin, kun työ on jäänyt tekemättä. Vahtimestarit ovat ensimmäisenä ja viimeisenä kirkossa.
– Mika on kunnostautunut työssään ja hän hoitaa lukemattomat työtehtävänsä pyyteettömästi ja niistä numeroa tekemättä. Hän on aina valmis auttamaan ja palvelemaan, kuvaili Ortodoksisen Kirkon Työntekijät ry:n puheenjohtaja Ilona Lehmus perusteluissaan.
Valitettavasti vuoden työntekijä Mika ei kuitenkaan päässyt osallistumaan Jyväskylässä pidettyyn tapahtumaan, joten kunniakirja ja stipendi lähetettiin Mikalle Tampereen seurakunnan muiden työntekijöiden matkassa. Valinta tuli Mikalle yllätyksenä.
– Palkinnon voisi nähdä huomionosoituksena kaikille kirkon työssä oleville vahtimestareille, ei yksin minulle. Kaikkihan kirkon työntekijät tekevät tukkapöllyssä töitä, korostaa Mika Kangasaho.
Vuosikokous, työehtosopimus ja virkistäytymistä
Ortodoksisen kirkon työntekijöiden kaksi päivää (19.–20.5.) kestävillä päivillä pidettiin lisäksi Ortodoksisen Kirkon Työntekijät ry:n vuosikokous, esiteltiin ortodoksisen kirkon uusi työehtosopimus sekä vaihdettiin kuulumisia ja virkistäydyttiin.
Vuosikokouksessa valittiin vuosille 2014–2016 hallitukseen erovuoroisten tilalle jatkamaan Annakaisa Leussu ja uutena isä Tuomas Kallinen. Hallituksen puheenjohtajan jatkaa Ilona Lehmus ja sihteeriksi valittiin Milja Sarlin.  Lisäksi hallituksen jäseninä ovat Timo Tynkkynen, Jarmo Huttu, Soili Penttonen ja Arja Pikkuharju.

Koulutuspäivien yhteydessä esiteltiin luonnos Suomen ortodoksisen kirkon uudesta työehtosopimuksesta, josta kertoivat ammattiliiton toiminnanjohtaja Ritva Rasila ja lakimies Anna-Maria Numminen. Uusi työehtosopimus valmistuu lähiviikkoina, teksti vaatii vielä viimeistelyä. Suurin muutos tulee olemaan uusi palkkausjärjestelmä, johon siirtyminen tapahtuu kustannusneutraalisti. Kirkon palvelukeskuksen johtaja Sirpa Koriala piti puolestaan puheenvuoron työnantajan puolesta ja kävi läpi muun muassa työhyvinvointikyselyä.
Ohjelmassa oli koulutuksen lisäksi myös virkistystä, muun muassa oma teatteriesitys. Ensi vuonna koulutustapahtuma pidetään Vaasassa.
21.5.2014