Kanttori suunnittelee maailmanympärysmatkaa moottoripyörällä

Ajankohtaista | 27.02.2014

Helsingin seurakunnan kanttori Minna Jokinen lähtee 26.5. ensimmäisenä suomalaisena naisena ajamaan yksin maailman ympäri moottoripyörällä.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Itä- ja Keski-Uudenmaan kanttori Minna Jokinen lähtee 26.5. ensimmäisenä suomalaisena naisena ajamaan yksin maailman ympäri moottoripyörällä.
Tavoitteena on suoriutua matkasta 100:ssa päivässä eli mikäli matkaan ei suurempia mutkia tule, kotiinpaluu tapahtuu syyskuun alkupuolella.
 
Virallisina suojelijoina toimivat Helsingin metropoliitta Ambrosius ja enduron 7-kertainen maailmanmestari Kari Tiainen.
 

Kulkupelinä Jokisella on Honda XL 650 V Transalp vm. -02, jonka mittarissa on tällä hetkellä n. 80 tkm.
 
Minna Jokinen on Riihimäen moottoripyöräkerho Kahvakoplan puheenjohtaja. Ajokilometrejä Jokiselle on vuodesta 1985 lähtien kertynyt lähes puoli miljoonaa. Tähän mennessä koluttuja maita on jo yli 30, viimeisimpinä Ukraina ja Moldova. Myös ulkomaille suuntautuneita reissuja yksin, kaksin tai porukassa on yli kolmekymmentä. Ensimmäisen pitemmän reissunsa Jokinen teki 18-vuotiaana v. 1987 Saksaan. Myös silloin hän oli yksin matkassa.
 
REITTISUUNNITELMA: Suomi - Tver (Venäjä) – Divejevo – Samara – Aktobe (Kazakstan) – Omsk (Venäjä) – Novosibirsk – Krasnojarsk – Irkutsk – Ulan Bator (Mongolia) – Ulan Ude (Venäjä) – Chita – Khabarovs – Vladivostok – Nagoya (Japani) – Fairbanks (USA / Alaska) – Edmonton (Kanada) – Toronto – Montreal – Nova Scotia – Boston (USA) – Lissabon (Portugal) – Espanja – Ranska – Saksa – Tanska – Ruotsi – Suomi
 
Matkakustannusten pienentämiseksi Minna Jokinen pyrkii majoittumaan tuttujen ja tutuntuttujen luona. Mikäli sinulla on reitin varrella ystäviä tai sukulaisia, jotka voisivat tarjota yösijan pyhiinvaeltajalle ja hänen moottoripyörälleen, ota yhteyttä Minnaan: minna.jokinen@ort.fi; tai puh. 050 358 7339.
Lue Minna Jokisen matkasuunnitelmista tarkemmin Helsingin seurakunnan sivuilla.
 
27.2.2014