Ortodoksinen Hymnos-kvartetti laulaa vastajulkaistulla Karjala-levyllä

Ajankohtaista | 21.02.2014

Uudenmaan Karjalaisseurojen piiri ry on julkaissut levyn: Karjala kaunis, kaivattu maa.

Uudenmaan Karjalaisseurojen piiri ry on julkaissut helmikuussa levyn: Karjala kaunis, kaivattu maa. Levyllä laulaa mm. Hymnos-kvartetti, jonka kaikki jäsenet kuuluvat Helsingin ortodoksiseen seurakuntaan.    
Levyn syntytaustana on vuonna 2011 julkaistun runokirjan "Vie sinne mun kaihoni" runojen sisältö. Runoissa kuvastuvat karjalainen luonto ja sisäinen sielunmaisema. Niiden sisältönä olevat muistot, kaipaus, juuriltaan repäistyjen tuska ja uuteen elämään sopeutuminen antoivat idean etsiä säveliä laajentamaan, syventämään, ymmärtämään ja tulkitsemaan näitä tuntoja.
Vuonna 2012 järjestetystä sävelkilpailusta valittiin 14 sävellystä tallennettavaksi levylle.
Levyllä laulavat: Raita Karpo (sopraano), Rita Bergman (metsosopraano), Tuula Kalmi (Sopraano), Georgij Babitzin (bassobaritoni) sekä Hymnos-kvartetti, jossa laulavat Petri Hakonen (tenori), Stiina Hakonen (sopraano), Juha Lampinen (basso) ja Maria Lampinen (altto).
Säestyksestä vastaa kahta laulua lukuun ottamatta Sanni Antikainen. Kaikilla levyillä esiintyvistä on karjalaistausta.
CD-levyn hinta on 20 €, karjalaiskortilla 18 € ja tilatessa vähintään 10 kpl levyjä, hinta on 10 €. Lähetyskulut lisätään hintaan. Levyä on myynnissä Karjalan liitossa ja myyjäistilaisuuksissa ennen pääsiäistä ja joulua.
Levyn julkaisija on Uudenmaan Karjalaisseurojen piiri ry ja sitä voi tilata osoitteella: UKP/ Pirkko Siili, Hakulinintie 39 B, 08500 Lohja. Puhelin: 0400
782144 Sähköposti: pirkko.siili(at)iki.fi
Ortodoksinen ja karjalainen Hymnos-kvartetti

Kvartetissa laulavat pastori, kanttori isä Petri Hakonen, s.1965 (tenori), kanttori, lapsityöntekijä Stiina Hakonen, s.1965 (sopraano), kanttori, ylidiakoni isä Juha Lampinen, s.1966 (basso)  ja luokanopettaja Maria Lampinen,s.1963 (altto).
Hymnos-kvartetin jäsenet ovat laulaneet yhdessä ortodoksisissa kuoroissa jo kohta 30 vuotta, ja kvartettinakin lähes parikymmentä vuotta.
Kvartetti esittää ortodoksista kirkkomusiikkia ja karjalaisia lauluja. Se esiintyi ensin nimellä Kotikvartetti esim. Haapsalussa Virossa. Nimi muuttui Hymnos-kvartetiksi hyväntekeväisyys-konserttiin Espoon Tapiolassa, jossa pääesiintyjänä oli Jorma Hynninen.
Hymnos-kvartetti on pitänyt useita konsertteja Uudellamaalla mm. Uspenskin katedraalissa, ja Tapiolan kirkoissa, laulanut Ruotsin suomalaisessa Sisu-radiossa sekä konsertteja ja eripituisia kokonaisuuksia yhteisöille ja yksityishenkilöille kutsuttuna esiintyjänä.
Hymnos-kvartetin kaikkien jäsenten juuret löytyvät Raja-Karjalasta, ja se osaltaan on synnyttänyt kiinnostuksen karjalaiseen lauluperinteeseen ja karjalaisiin lauluihin.
21.2.2014