Papiston opetustiimi ensimmäistä kertaa Tansaniassa

Ajankohtaista | 22.01.2014

Filantropia ja Ortodoksisten pappien liitto lähettivät yhteisen opetustiimin Tansaniaan Mwanzan hiippakuntaan 23.1.–6.2.

Filantropia ja Ortodoksisten pappien liitto lähettävät yhteisen opetustiimin Tansaniaan 23.1.–6.2. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Tansaniaan lähetetään Suomesta papistoa koulutustehtävään.
Tiimi tulee työskentelemään Bukobassa Mwanzan hiippakunnan papiston opintopäivillä. Lisäksi tiimi kiertää paikallisseurakuntia ja tutustuu heidän arkeen. Matka on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä Tansanian ortodoksisen kirkon Mwanzan hiippakunnan metropoliitta Jeronymoksen kanssa.  
Suomesta tiimin työskentelyyn osallistuu rovasti Rauno Pietarinen Ivalosta, diakoni Jaso Pössi Joensuusta ja  pastori Mikael Sundkvist Vantaalta sekä Filantropian projektipäällikkö Aino Nenola.

Pastori Mikael Sundkvist odottaa matkalta eniten opetustilanteita ja kohtaamista paikallisen papiston kanssa.
– Toivon, että työskentely paikallisen papiston kanssa on hedelmällinen ja vahvistaa niin heitä kuin meitäkin tässä palvelutehtävässä.
– Opettaminen on lähetystyötä, kirkon virallista työtä. Tuemme siellä paikallista kirkkoa ja kartoitamme, mitä tarpeita heillä on.  Lähetystyön tärkeimpiä muotoja on se, että tuemme paikalliskirkon kasvua ja kehitystä. Toivon mukaan vierailulla on myönteinen merkitys.  Toivon, että työskentely paikallisen papiston kanssa on hedelmällinen ja auttaa niin heitä ja meitä. Vahvistaa heitä ja meitä tässä palvelutehtävässä. Se on tärkeintä.
22.1.2014