Kirkkomuseo uudistuu myös sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista | 08.01.2014

Täysin uudistunut kirkkomuseo sai vuoden alussa omat Facebook-sivut. Museo avautuu yleisölle vuoden 2014 aikana.

RIISA – Suomen ortodoksinen kirkkomuseo astuu vuonna 2014 uuteen aikaan: museon täysin uudistuneet näyttelytilat avautuvat yleisölle tämän vuoden aikana, ja nyt vuoden alussa museolle avautuivat omat Facebook-sivut.Sosiaalisesta mediasta voi seurata, mitä museossa tapahtuu ennen avautumistaan. Tykkäämällä kirkkomuseon Facebook-sivusta saa helposti tietoa korjaustöiden etenemisestä ja näyttelytilojen uudistamisesta. Sivut löytyvät linkistä www.facebook.com/kirkkomuseo tai käyttäjänimellä RIISA – Suomen ortodoksinen kirkkomuseo.
 

Museon korjaustyöt
Museotilojen korjaustöiden on tarkoitus valmistua helmikuun loppuun mennessä. 8.1.2014 museossa vietettiin jo harjannostajaisia. Korjaustöiden jälkeen aloitetaan perusnäyttelyn rakentaminen Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiön toimesta. RIISA - Suomen ortodoksinen kirkkomuseo avataan näillä näkymin syyskesällä 2014.
Tietoa kirkkomuseosta
Suomen ortodoksinen kirkkomuseo on kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä ortodoksiseen kulttuuriperintöön keskittynyt erikoismuseo, jota hallinnoi Suomen ortodoksisen kirkkomuseon säätiö. Kirkkomuseo on perustettu Kuopioon 1957. Se jatkaa Valamon luostariin 1911 perustetun Muinaismuistokokoelman toimintaa.
Museon tuttavallisempi nimi on RIISA. Riisa tarkoittaa ikonin päälle kiinnitettävää metallisuojusta, joka suojaa ja koristaa ikonia.
Museon tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tutkia ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää esineellistä kulttuuriperintöä sekä hyödyntää sitä kasvatus- ja opetustarkoituksiin.
Ajankohtaista tietoa kirkkomuseosta löytyy museon internetsivuilta. Sivut uudistuvat perusnäyttelyn avautumisen myötä vuonna 2014, mutta muutoksia ja päivityksiä tulee sivuille jo sitä ennen. 
Uudistustyön etenemistä voi seurata arkkitehtuuri-, taide- ja muotoilustudio Partanen & Lamusuo Oy:n blogista.
Ortodoksisen kirkkomuseon internetsivu:ortodoksinenkirkkomuseo.fi
Facebook -sivu
Aikaisemmin uutisoitu kirkon sivuilla:
Kirkkomuseon urakkasopimus allekirjoitettiin (3.10.2013)
Kirkkomuseon remontti käynnistyy heinäkuussa (28.6.2013)
Olvi-säätön avustuksella kirkkomuseosta elämyksellinen käyntikohde (11.6.2013)
Kirkkomuseo uudistuu (30.4.)