Arkkipiispa Paavali -muistoseminaari osa 2

Podcast | 08.12.2013

Arkkipiispa Paavalin kuolemasta on 25 vuotta. Hänen elämäntyötään muun muassa liturgian opettajana muisteltiin seminaarissa vuonna 2012. Kuuntele äänite.

 
Arkkipiispa Paavalin kuolemasta tulee joulukuussa kuluneeksi 25 vuotta. Hänen kuolemansa vuosipäivänä 2.12. pidettiin vuonna 2012 Ortodoksisella seminaarilla muistoseminaari, jossa äänitettyjä puheenvuoroja julkaistaan nyt Ort.fi:ssa rakastetun ja arvostetun esipaimenen muistoa kunnioittaen.

 

Äänitteen aluksi kuullaan arkkipiispa Paavalin joulunajan hartauspuhe 1980-luvun alusta.

 

Sen jälkeen rovasti Vesa Takala, arkkipiispan sihteerinä ja diakonina toiminut Makarios Lehtimäki sekä rovasti Rauno Pietarinen kertovat näkemyksiään arkkipiispa Paavalista muun muassa kuoronjohtajana, pappisseminaarilaisten esikuvana ja liturgian opettajana.

 

Lopuksi Vesa Takala lukee Ollos iäti muistettu arkkipiispamme Paavali -kirjasta (WSOY, 1989) silloisen arkkipiispa Kirillin (nykyinen Moskovan ja koko Venäjän patriarkka) henkilökohtaisen muiston arkkipiispa Paavalin kohtaamisesta 1970-luvulla.

 

Kesto 39 minuuttia.

 

Muistoseminaarin ensimmäisen osan voi kuunnella tästä, ja siinä kuullaan arkkipiispasta muun muassa Jeesuksen rukouksen opettajana. 

 

Kolmannen osan aiheena on arkkipiispa Paavali kirkkomuusikkona ja uuden liturgiasävelmistön kehittäjänä, ja sen voi kuunnella tästä.

 

Kuva: Vesa Takala.

 

8.12.2013